Calendar ortodox, luni, 9 decembrie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi

Calendar ortodox, luni, 9 decembrie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi © Arhivă

Ziua de 9 decembrie reprezintă o mare sărbătoare pentru fiecare creştin. Anual, la această dată, în calendarul ortodox sunt pomeniţi Sfinţi importanţi.

Motiv de mare bucurie pentru credincioşi! La data de 9 decembrie este pomenită zămislirea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu de către Sfânta Ana. Tot în această zi importantă sunt prăznuiţi mai mulţi sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfânta Ana, mama Proorocului Samuel, Sfântul Ştefan cel strălucit şi Sfinţii mucenici Sositeu, Narsu şi Isaac.

Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana

Sfânta Ana era fiica preotului Matan. Ea s-a căsătorit cu Ioachim în Nazaret, iar la bătrâneţe a născut-o pe Sfânta Fecioara Maria. Din dragoste pentru Dumnezeu, Ioachim şi Anca urmau o viaţă curată, plină de rugăciune şi ofereau mereu ajutor săracilor.

Ajunşi în Ierusalim pentru a se ruga lui Dumnezeu, Preotul Isahar i-a spus lui Ioachim: "De ce aduci darul înaintea mea? Oare nu ştii că nevrednic eşti să aduci cu noi daruri, de vreme ce nu ai lasat semintie în Israel?". Auzind acestea, Ioachim a plecat în pustietate şi i-a cerut lui Domnului să-i dea lui rod pântecelui Anei. După ce Ioachim alături de Ana s-au rugat permanent, Dumnezeu l-a trimis pe îngerul Său, Arhanghelul Gavriil, care s-a pogorât asupra lor şi le binevestit zămislirea Fecioarei Maria. Aşadar, Dumnezeu a fost Cel care a făcut roditor pântecele Anei care a născut-o apoi pe Maica Domnului.

Tropar la sarbatoarea Zămislirii Sfintei Fecioare Maria

"Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!", este rugăciunea pe care fiecare bun creştin trebuie să o rostească în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro