Calendar ortodox, marţi, 11 februarie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi

Calendar ortodox, marţi, 11 februarie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi © Facebook

Ziua de 11 februarie reprezintă o mare bucurie pentru toţi credincioşii. În fiecare an, la această dată, în calendarul ortodox sun pomeniţi mai mulţi Sfinţi importanţi.

Anual, pe data de 11 februarie, credincioşii sărbătoresc mai mulţi Sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfântul Vlasie, Sfântul Zaharia, tatăl sfântului Ioan Botezătorul, Sfânta Teodora şi Sfântul Gheorghe robul.

Și părtaș obiceiurilor și următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învățând și cu credință răbdând până la sânge, sfințite Mucenice Vlasie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Sfântul Vlasie

Acest Sfânt a trăit pe vremea domniei împărtatului Liciniu. El era episcopul Sevastiei şi pentru a urma calea Domnului, Sfântul locuia într-un loc retras, într-o peşternă a muntelui. Rugăciunea lui era atât de puternică, încât a reuşit să îmblânzească până şi fiarele sălbatice. Sfântul Vlasie a primit de la Dumnezeu darul de a face minuni, reuşind astfel să doctoricească şi să tămăduiască. El a fost însă prins şi dus la ighemonul Agricolau şi supus la mai multe chinuri pentru că a refuzat să renunţe la credinţă. Apoi l-au aruncat într-un lac, însă prin forţa îngerească a fost scos nevătămat. A ajuns la cele Sfinte după ce i s-a tăiat capul, împreună cu alţi doi prunci care erau închişi în temniţă cu el. 

Rugăciunea Sfântului Vlasie

"Și părtaș obiceiurilor și următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învățând și cu credință răbdând până la sânge, sfințite Mucenice Vlasie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre", este rugăciunea pe care fiecare bun creştin trebuie să o rostească în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro