Calendar ortodox, marți, 17 decembrie. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani”, în această zi sfântă

Calendar ortodox, marți, 17 decembrie. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani”, în această zi sfântă © arhivă

În ziua de 17 decembrie este mare, mare sărbătoare pentru toți românii! În calendarul ortodox este prăznuit un mare sfânt și este un bun prilej pentru a le spune celor dragi „La mulți ani”.

Este mare sărbătoare la români, pe data de 17 decembrie. În această zi, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Proroc Daniel, așa că dacă ai în familie persoane care poartă acest nume, dar și prieteni, este un bun prilej pentru a le ura un sincer „La mulți ani”. 

Numele Sfântului Proroc Daniel este unul cu o mare însemnătate. Daniel înseamnă, în evreiște, "Dumnezeu este judecătorul meu“. Mai mult, Sfântul Proroc Daniel se numără printre cei patru mari Proroci ai Vechiului Testament, împreună cu Sfinții Isaia, Ieremia și lezechiel.

Sfântul Proroc Daniel a murit în vremea împaratului Atic. Mai mult, se spune că în ziua în care Iisus Hristos a înviat, Sfântul Proroc Daniel a înviat și el. 

Sfinții Părinți au decis ca pomenirea Sfântului Proroc Daniel să se facă cu 7 zile înainte de Nașterea lui Iisus Hristos.

Rugăciunea care alungă spiritele rele din casă

În ziua de 17 decembrie este bine să spui o rugăciune care alungă spiritele rele din casă. Aceasta este considerată cea mai puternică rugăciune de acest gen și se spune că are efect în orice casă în care se simte o energie negativă. 

„Doamne, păzește pe toți care sunt în casa aceasta! Păzește-ne de toată vătămarea și ispita. Izbăvește-ne de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua, de lucrul ce umblă în întuneric, de întâlnirea cu demonul de amiază. Pentru ca robii Tăi, îndulcindu-se de ajutorul Tău și cu tabăra îngerească fiind păziți, toți ca unul, într-un gand, cu credință să cânte: Domnul este ajutorul meu…Amin”. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro