Calendar ortodox, marți, 19 mai. Ce sfinți mari sărbătorim în această zi

Calendar ortodox, marți, 19 mai. Ce sfinți mari sărbătorim în această zi © Arhivă

Zi mare pentru credincioși! Anual, ziua de 19 mai reprezintă un motiv de sărbătoare pentru fiecare bun creștin. Iată ce Sfinți importanți la această dată!

Creștinii din toată lumea au un motiv de mare bucurie pe data de 19 mai. Asta pentru că, în această zi, în calendarul ortodox, sunt prăznuiți mai mulți Sfinți importanți. Aceștia sunt: Sfântul Patrichie, Sfântul Memnon, Sfântul Dimitri Donskoi, Sfântul Arolot, Sfânta Chiriachi și Sfânta Teotimi.

Sfântul mucenic Patrichie

Sfântul Patrichie a fost episcopul Prusiei. Acesta a fost pârât în fața eparhului Iulie că avea credință în Dumnezeu, iar pentru aceasta, cel din urmă a încercat să-l facă să uite de Hristos și să se închine la idoli.

Pentru că nu reușea să-l întoarcă de la cuvântul lui Dumnezeu, mai întâi, eparhul Iulie l-a aruncat în mijlocul izbucnirilor de ape fierbinţi. Apoi, pentru că nici astfel nu a putut să-l facă să se închine la idoli, mucenicului Patrichie i s-a tăiat capul cu sabia împreună cu Acachie şi Menandru şi Polien, trecând la cele sfinte.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Patrichie şi a celor dimpreună cu dânsul

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.”, este rugăciunea pe care fiecare credincios trebuie să o rostească în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro