Calendar ortodox, marţi, 21 ianuarie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când simţi că ai prea multe probleme

Calendar ortodox, marţi, 21 ianuarie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când simţi că ai prea multe probleme © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, marţi, în a doua zi din săptămână. În fiecare an, la data de 21 ianuarie, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Maxim Mărturisitorul.

Sfântul Maxim Mărturisitorul, sărbătorit de Biserică pe 21 ianuarie

Sfântul Maxim Mărturisitorul a fost un om bun şi drept. El s-a născut într-o familie nobilă şi a luat drumul credinţei. Scopul vieţii Sfântului Maxim Mărturisitorul a fost acela de a apăra credinţa de monotelism.

Acest lucru însemna că oamenii credeau că Hristos are o singură fire, cea dumnezeiască, pe când, în realitate, Domnul Iisus a avut două firi, cea pământească şi cea dumnezeiască.

Alături de Papa Martin, Sfântul Maxim Mărturisitorul reuşeşte să-i ducă pe oameni la dreapta credinţă, însă în cele din urmă, amândoi au fost arestaţi şi duşi în exil. Primul care îşi dă duhul a fost Papa Martin, care a murit din cauza chinurilor la care a fost supus, iar mai apoi, la puţin timp distanţă, Sfântul Maxim Mărturisitorul părăseşte şi el lumea aceasta, după ce i-au fost tăiate limba şi mâna dreaptă.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o spui către Sfântul Maxim Mărturisitorul

''Întărirea preoților, temelia dogmelor, trâmbița înțelepciunii și păstor al Bisericii te-ai arătat, Părinte Maxim, biruindu-i pe nevăzuții vrăjmași și închipuirile eretice cu tăria cunoștinței de Dumnezeu. Și în focul mucenicesc te-ai aruncat pentru dragostea lui Hristos, ca drept și sfânt împreună cu tine să ne veselim de Dânsul. Pentru aceasta îți cântăm: Bucură-te, Sfinte Cuvioase Maxim, alăută a Sfintei Treimi, luminătorule cel mare în faptă și cuvânt!

Împodobit fiind din tinerețe cu fire bună și minte dreaptă ai ajuns cel dintâi sfătuitor împărătesc, căci harul lui Dumnezeu strălucea din inima ta cu putere, întărindu-te în toată vremea:
Bucură-te, tinerețe ajunsă la vârsta bărbatului desăvârșit
Bucură-te, înstrăinare de plăcerea cea purtătoare de moarte
Bucură-te, curățire de patimi prin duhovniceștile nevoințe
Bucură-te, lumină ajunsă în vârful muntelui
Bucură-te, scriitor iscusit al dogmelor dumnezeiești pe tăblițele inimii
Bucură-te, cuptor aprins de focul dragostei cerești
Bucură-te, topire a împietririi cugetelor
Bucură-te, tăcere ce lași să se audă voia Domnului
Bucură-te, dar și negrăită bucurie a împlinirii ei
Bucură-te, tărie a smereniei ce deschizi inimile
Bucură-te, că ai fost îmbrăcat cu putere de sus
Bucură-te, neîncetată pomenire de Dumnezeu
Bucură-te, Sfinte Cuvioase Maxim, alăută a Sfintei Treimi, luminătorule cel mare în faptă și cuvânt! Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro