Calendar ortodox, marţi, 28 ianuarie. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească în această zi

Calendar ortodox, marţi, 28 ianuarie. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească în această zi © Doxologia

Ziua de 28 ianuarie reprezintă un motiv de mare bucurie pentru fiecare bun creştin! Anual, la această dată, în calendarul ortodox sunt prăznuiţi mari Sfinţi importanţi. Iată care sunt aceştia!

În fiecare an, pe data de 28 ianuarie, creştinii au un mare motiv de sărbătoare. În calendarul ortodox sunt pomeniţi mai mulţi Sfinţi. Aceştia sunt: Sfântul Efrem Sirul, Sfântul Paladie, Sfântul Iacov Sihastrul, Sfântul Isaac Sirul şi Sfânta Haris.

Sfântul Efrem Sirul

Sfântul Efrem Sirul s-a născut în jurul anului 306, în Siria. Chiar dacă în vremea sa aveau loc multe persecuţii, acesta nu şi-a pierdut niciodată credinţa în Dumnezeu. După ce a crescut sub indrumarea Sfântului Iacob, a fost botezat de la o vârstă fragedă şi a devenit diacon. Ultima perioadă a vieţii o trăieşte în Edessa, trecând la cele veşnice în anul 373 sau 379. A fost înmormântat în cimitirul unde erau înhumaţi străinii.

Sfântul Efrem avea un mare dar la scrisului. De la el au rămas peste 400 de imne. Pe lângă acestea, mai există şi câteva predici şi unele scrieri teleogice.

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

"Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin.", este rugăciunea pe care fiecare bun creştin trebuie să o rostească în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro