Calendar ortodox, marţi, 28 mai. Rugăciunea care ţine necazul departe de familia ta

Calendar ortodox, marţi, 28 mai. Rugăciunea care ţine necazul departe de familia ta © Foto: Facebook

Sărbătoare importantă pentru creştini, în a doua zi din săptămână. Sfântul Nichita Mărturisitorul este prăznuit de creştini, în fiecare an, la această dată.

Sfântul Nichita Mărturisitorul a ales calea monahală încă din tinereţe, el devenind un model de bună purtare. Sfântul Nichita Mărturisitorul şi-a dedicat viaţa Lui Hristos, şi-a ajutat aproapele, a fost apărătorul văduvelor şi sărmanilor şi a fost apărător al sfintelor icoane.

Rugăciunea către Sfântul Nichita Mărturisitorul

"Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nichita, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Luminându-te cu vărsarea luminii celei dumnezeieşti, luminezi pe cei ce cu credinţă săvârşesc adormirea ta cea purtătoare de lumină.

Prin lucrările cele arătătoare de lumină te-ai arătat plin de lumină, luminând pe cei ce sunt în noaptea celor cumplite şi i-ai îndreptat cu duhul către lumina cea cerească, Sfinţite Părinte Nichita. Primind în locul ostenelilor şi durerilor tale de la Dumnezeu răsplătire cu darul minunilor, luminezi pururea pe cei ce se apropie de sicriul tău cel sfinţit, fericite. Cu voia Tatălui mai presus de fire de la dumnezeiescul Duh ai zămislit pe Fiul lui Dumnezeu şi cu trup L-ai născut, pe Cel din Tatăl fără mamă, iar pentru noi din tine fără tată. Amin".

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro