Calendar ortodox, marți, 31 decembrie. Rugăciunea pe care este bine să o spui în ultima zi din an, pentru a te scăpa de necaz

Calendar ortodox, marți, 31 decembrie. Rugăciunea pe care este bine să o spui în ultima zi din an, pentru a te scăpa de necaz © Facebook

Sărbătoare mare pentru creștini, marți, pe 31 decembrie. În fiecare an, în ultima zi din an, creștinii prăznuiesc o mare Sfântă. Astfel, mereu la această dată este sărbătorită Sfânta Cuvioasă Melania Romana.

Sfânta Cuvioasă Melania Romana, sărbătorită pe 31 decembrie

Sfânta Cuvioasă Melania Romana s-a născut din părinți nobili. Chiar dacă ea nu voia, aceștia au obligat-o să se căsătorească cu un tânăr. După căsătorie, Sfânta Cuvioasă Melania Romana și soțul ei au avut doi copii, însă după ce cei doi au venit pe lume, Sfânta Cuvioasă Melania Romana și soțul ei au decis să trăiască ca un frate și ca o soră.

După un timp, copiii lor au încetat din viață, astfel că Sfânta Cuvioasă Melania Romana și soțul său au decis să ofere averea lor bisericilor, mănăstirilor, dar și tuturor celor nevoiași, iar apoi au plecat prin mai multe țări. Ba chiar au ajuns și la Constantinopol, acolo unde l-au determinat pe un senator păgân să ia calea Domnului.

De asemenea, Sfânta Cuvioasă Melania Romana s-a stabilit la Muntele Măslinilor, unde a locuit timp de 14 ani într-o peșteră. În plus, Sfânta Cuvioasă Melania Romana a construit o mănăstire de bărbați și una de femei.

Rugăciunea puternică pe care să o spui către Sfânta Cuvioasă Melania Romana în ultima zi din an, pentru a scăpa de necaz

''Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioasă Maică Melania, duhul tău. Întunecat fiind de întune­ricul patimilor, luminându-mă, curăţeşte-mă Iubitorule de oameni, cu rugăciunile cele purtătoare de lumină ale Cuvioasei Tale Melania; şi vrând să o laud pe dânsa, dăruieşte-mi cuvânt.

Cu înflăcărare ai urmat Ce­lui Ce pentru tine a răbdat de bunăvoie răstignirea şi purtându-ţi crucea, preafericită, cu osârdie pe umărul tău ai păzit îndreptările Sale. Cel bogat a sărăcit, îmbogăţindu-mă cu Dumnezeirea pe mine, care rău am sărăcit din neînfrânarea cea dintâi; şi Cel fără de început, iată, început a luat, născându-Se acum din Fecioara, Dumnezeiasca Fiică. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro