Calendar ortodox, miercuri, 1 aprilie. Ce rugăciune trebuie neapărat rostită în această zi

Calendar ortodox, miercuri, 1 aprilie. Ce rugăciune trebuie neapărat rostită în această zi © arhiva

Prima zi din luna aprilie vine cu o sărbătoare importantă pentru toți româniii. În fiecare an, pe data de 1 aprilie, este sărbătorită Sfânta Maria Egipteana.

În fiecare an pe data de 1 aprilie, creștii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Maria Egipteana. Aceasta a trăit o bună parte din viața sa, în desfrânare, însă dupăa primii 17 ani din viață și-a dat seama că nu acesta este drumul cel bun pe care trebuie să-l urmeze. 

După ce a ajuns la Ierusalim, la Mormântul Sfânt, Maria Egipteana s-a rugat la Maica Domnului, iar abia după acest lucru a putut să intre în biserica Sfântului Mormânt. 

Rugăciunea către Sfânta Maria Egipteana pentru îndreptarea vieții

"Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioasă Maică Maria, duhul tău. Întru adânc a aşternut de demult toată oastea lui Faraon, puterea cea preaîntr-armată, iar Întrupându-Se Cuvântul a pierdut păcatul cel rău, Domnul Cel Preaslăvit, că Singur cu Slavă S-a preaslăvit.

Aflând tu acum Strălucirea Frumuseţii cea plină de luciri şi a Razei Celei dătătoare de Lumină, luminează-mi, te rog, sufletul meu cel întunecat de patimi, prin rugăciunile tale cele către Domnul, Mărită Marie. Omorându-ţi odinioară sufletul, prin sfătuirea cea rea a şarpelui şi alunecând la fapte fără socoteală şi pogorându-l întru adâncimea pierzării, ai ales cele mai bune şi cele vremelnice le-ai defăimat.

Cu cugete necuvioase, prin patimi mai înainte spurcându-ţi bunul neam al sufletului şi nerobirea şi purtând îmbrăcă­mintea cea murdară a stricăciunii, ai uitat de Slava cea mai presus de minte, a Celui Ce te-a zidit. Hrănindu-ţi gândul cu neoprirea şi cu deşertăciunea dezmier­dărilor, amăgind pe îndrăgitori, te-ai depărtat pe sineţi de împărtăşirea cea mai bună, punând împotriva ei semeţia a tot păcatul, vrednică de laudă. Fiindu-mi cugetul întinat de patimi şi rănit de păcate şi cumplit tulburându-se, curăţeşte-mă şi mă miluieşte de păcate, Ceea ce eşti Plină de har, Care ai născut Nestricăciunea Cea Înfiinţată şi Izvorâtoare de viaţă. Amin".

 
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro