Calendar ortodox, miercuri, 12 februarie. Sărbătoare mare pentru creştini

Calendar ortodox, miercuri, 12 februarie. Sărbătoare mare pentru creştini © Arhivă

Sărbătoare mare pentru creştini! Anual, la data de 12 februarie, în calendarul ortodox sunt pomeniţi mai mulţi Sfinţi importanţi, despre care orice credincios trebuie să ştie.

Ziua de 12 februarie reprezintă un mare motiv de bucurie pentru creştini. În fiecare an, credincioşii sărbătoresc mai mulţi Sfinţi mari. Aceştia sunt: Sfântul Meletie, Sfânta Maria, care şi-a schimbat numele în Marin, Sfântul Antonie, Sfinţii Satornic şi Plutin şi Sfântul Hristea.

Sfântul Meletie, arhiepiscopul Antiohiei celei mari

Sfântul Meletie era foarte admirat de semeni pentru iubirea sa pentru Dumnezeu. Astfel, el a fost chemat în cetate, în ziua hirotoniei sale şi în casele oamenilor pentru a răspândi Slava Domnului. Acest lucru a durat mai puţin de treizeci de zile, căci a fost izgonit. După ce s-a retras mai bine de doi ani la Constantinopol, a primit nişte scrisori împărăteşti şi a fost chemat în Tracia. Alături de el, alţi episcopi au fost invitaţi şi ei prin astfel de scrisori, că începeau Bisericile lui Dumnezeu să împlinească pacea, mântuindu-se de iarna prigoanei. Sfântul Meletie a trecut la cele Sfinte, adormind în pace, în pământ străin. 

Troparul Sfântului Ierarh Meletie

"Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Meletie, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre", este rugăciunea pe care fiecare creştin trebuie să o rostească în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro