Calendar ortodox miercuri, 13 mai. Rugăciunea care vindecă boli grele

Calendar ortodox miercuri, 13 mai. Rugăciunea care vindecă boli grele © Arhivă / Pixabay

Miercuri, pe 13 mai, este prăznuită o importantă sfântă a creștinismului. Sfânta Glicheria a suferit mult în numele Domnului, dar a săvârșit și multe miracole, motiv pentru care moaștele ei sunt folosite pentru vindecarea și celor mai grele și mai dure boli.

Sfânta Glicheria a trăit în secolul al II-a, pe vremea împăratului Antonin. A fost fiica unui guvernator roman, iar atunci când acesta a murit, Glicheria s-a mutat în cetatea Traianopole din Tracia. 

Acolo, a fost pusă să aducă jertfe în fața idolului lui Zeus. Atunci când a refuzat și s-a rugat, un fulger a lovit statuia și a sfărâmat-o. Pentru faptele sale, a fost bătută și aruncată în temniță la ordinele prefectului.

A încercat să o omoare prin înfometare, doar că nu i-a reușit, pentru că îngerul Domnului cobora din Cer și îi aducea hrană. 

Glicheria a fost apoi aruncată într-un cuptor, dar a ieșit din foc nevătămată. Mai târziu a fost dată la fiare și și-a dat duhul în timp ce se ruga la Dumnezeu. Din moaștele ei curge mir înmiresmat, vindecător al bolilor grele.

Rugăciunea către Sfânta Muceniță Glicheria

Mielușeaua Ta, Iisuse, Glicheria, strigă cu glas mare: pe Ține, Mirele meu, te iubesc și pe Ține căutăndu-Te mă chinuiesc și împreună mă rastignesc, și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Ține, că să împărătesc întru Ține; și mor pentru ține, că să viez pentru Ține; ci, că o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, că un milostiv, mântuiește sufletele noastre.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro