Calendar ortodox, miercuri, 15 ianuarie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi sfântă

Calendar ortodox, miercuri, 15 ianuarie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi sfântă © Facebook

Săbătoare mare pentru toţi creştinii! În fiecare an, pe această dată, credincioşii cinstesc trei Sfinţi importanţi. Iată ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi ca să-ţi meargă bine.

Data de 15 ianuarie reprezintă un motiv de bucurie pentru fiecare bun creştin. Anual, la această dată, sunt prăznuiţi trei mari Sfinţi. Aceştia sunt Sfântul Pavel Tebeul, Ioan cel sărac pentru Hristos, numit şi Colibaşul şi Sfântul Pansofie.

Sfântul Pavel Tebeul

Acest Sfânt era din Egipt, din Teba de jos şi a trăit în timpul lui Valerian şi a lui Deciu. Sfântul s-a refugiat în pustietate, fugind în munţi atunci când a aflat că însuşi cumnatul său a vrut să-l vândă, pentru a păstra doar pentru el averea lăsată în urma părinţilor. Sfântul Pavel Tebeul a urmat calea Domnului, alegând să trăiască singur, într-o peşteră, într-un loc foarte greu de pătruns. Acesta şi-a găsit liniştea în rugăciune şi L-a slujit pe Dumnezeu până la vârsta de 113 ani.

Troparul Sfântului Cuvios Pavel Tebeul

"Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Pavel. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri", este rugăciunea pe care fiecare bun creştin trebuie să o rostească în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro