Calendar ortodox, miercuri, 29 ianuarie. Sărbătoare mare pentru toţi credincioşii

Calendar ortodox, miercuri, 29 ianuarie. Sărbătoare mare pentru toţi credincioşii © Facebook

Sărbătoare mare pentru toţi creştinii! Anual, la data de 29 ianuarie, fiecare credincios cinsteşte mai mulţi Sfinţi importanţi.

Ziua de 29 ianuarie reprezintă un motiv de bucurie pentru fiecare bun creştin. În fiecare an, la această dată sunt prăznuiţi în calendarul ortodox Sfântul Ignatie, Filotei, Iperehie, Aviv, Iulian, Romano, Iacob, Parigorie, Silvan, Luca diaconul, Mochie citeţul, Sarvil, Vevea, Varsemeu. Tot în aceeaşi zi mai sunt pomeniţi Sfântul Afraat, Achepsima şi Sfântul Dimitrie Hiotul.

Sfântul Ignatie, purtătorul de Dumnezeu (Teoforul)

Sfântul Ignatie a fost al doilea episcop al Antiohiei. Acesta a fost supus la tot felul de chinuri, fiind adus înaintea împăratului Traian. A trecut la cele veşnice după ce a fost dus la Roma şi pus să se lupte cu leii, care l-au răpus şi l-au mâncat. Din trupul lui au mai rămas doar câteva sfinte rămăşiţe care au fost duse de creştini la Antiohia, oferindu-le celorlalţi credincioşi drept dar. Sfintele moaşte au fost puse în pământ.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul

"Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Ignatie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre", este rugăciunea pe care fiecare creştin trebuie să o rostească în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro