Calendar ortodox, miercuri, 4 martie. Rugăciune-minune pentru vindecarea bolilor

Calendar ortodox, miercuri, 4 martie. Rugăciune-minune pentru vindecarea bolilor © Pixabay / Arhivă

Miercuri, pe 4 martie 2020, creștinii prăznuiesc un important sfânt, care are puterea de a vindeca diverse boli. Este vorba despre Sfântul Gherasim de la Iordan, care a trăit în secolul al VII-lea.

Sfântul Gherasim s-a născut în secolul VII-lea. La un moment dat în viața lui, s-a călăgurit și s-a retras în puștiul Tebaidei, acolo unde a pus bazele unui așezământ monahal, care a rezistat până în zilele noastre, scrie crestinortodox.ro.

Cine a fost Sfântul Gherasim de la Iordan

Se spune că atât de cuvioasă îi era viața de evlavie încât până și fiarele sălbatice au ajuns să i se supună. Într-una dintre scrierile despre viața sa, este menționată povestea întâlnirii cu un leu care răgea din cauza unui spin intrat în labă. După ce gherasim a ajutat jivina, aceasta s-a ținut după el la fiecare pas, ca un adevărat ucenic.

Despre aventurile lui Gherasim și ale leului său s-a tot scris. Într-un final chiar, după ce sfântul a trecut în neființă, leul s-a dus la mormântul lui, acolo unde a tras un ultim răcnet înainte de a muri și el.

Rugăciunea către Sfântul Gherasim

Locuitor pustiului și înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtatorule de Dumnezeu, părintele nostru Gherasim; și cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereșți daruri luând, vindeci pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la ține cu credință. Slavă Celui ce ti-a dat ție putere; slavă Celui ce te-a încununat pe ține; slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro