Calendar ortodox, sâmbătă, 18 mai. Rugăciunea puternică care te scapă de frică

Calendar ortodox, sâmbătă, 18 mai. Rugăciunea puternică care te scapă de frică © Foto: Facebook

Sărbătoare mare, sâmbătă, pentru creştini. Un Sfânt important este prăznuit în fiecare an, în această zi. Sfântul Mucenic Teodot este trecut în calendar pe data de 18 mai şi sărbătorit de toţi creştinii.

Sfântul Mucenic Teodot a fost un om bun, care i-a ajutat enorm pe creştinii prigoniţi. Sfântul Mucenic Teodot îi adăpostea într-un han pe creştinii care au scăpat de persecuţii şi îi înmormânta pe cei care au fost ucişi. Într-o noapte i-a apărut în vis Sfânta Tecusa, care l-a rugat să meargă lângă un lac pentru a-i lua trupul de acolo, împreună cu cel al altor şase fecioare, pentru a le îngropa.

După ce s-a aflat de ajutorul pe care îl oferea celor persecutaţi pentru credinţă, Sfântul Mucenic Teodot a fost ucis prin tăierea capului.

Rugăciunea către Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin; către Sfântul Mucenic Teodot şi cele şapte fecioare din Ancira

"Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Cânta-voi Ţie, Doamne, Dumnezeul meu, că ai scos pe popor din robia Egiptului şi ai acoperit pe Faraon cu carele lui şi puterea lui.

Cei ce sunteţi apărători ai credinţei, izbăviţi de patimi şi de toate nevoile, pe cei ce cu credinţă săvârşesc pururea sfinţită pomenirea voastră. Prea lăudat întraripându-vă cu vetreala Crucii, purtătorilor de Dumnezeu, neudaţi aţi trecut noianul chinurilor, călcând pe vrăjmaşul. Suferind bătăi la trupuri, v-aţi unit cu cetele cele fără de trupuri, sfinţilor. Pentru aceea astăzi cinstim dumnezeiasca pomenirea voastră. Cu legea cea dumnezeiască întărindu-vă, sfaturile celor fără de lege le-aţi stricat înţelepţilor. Şi nevoindu-vă după lege, aţi dobândit slava lui Dumnezeu. Cu dragoste te cinstim şi te fericim pe tine Fecioară, ca pe un scaun al împăratului; pe care şezând a gătit credincioşilor şedere cerească. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin".

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro