Calendar ortodox, sâmbătă, 23 ianuarie. Ce mare sfânt sărbătoresc românii! Rugăciunea care te ajută să scapi de griji
Publicat pe 23.01.2021 la 00:00 Actualizat pe 23.01.2021 la 00:00
An de an, data de 23 de ianuarie este zi de mare sărbătoare la români! Credincioșii prăznuiesc un mare sfânt. Iată și rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru a scăpa de grijile care te apasă.
- Calendar ortodox, sâmbătă, 23 ianuarie.
- Ce mare sfânt sărbătoresc românii?
- Rugăciunea care te ajută să scapi de griji!
Data de 23 ianuarie reprezintă zi de mare sărbătoare pentru români, fiind ziua în care este prăznuit Sfântul Clement de Ancira, unul dintre Sfinţii care au avut parte de o moarte mucenicească. Conform Bibliei, Sfântul Clement de Ancira provenea dintr-o familie modestă, în care tatăl său era necredincios, în timp ce mama era cu mare frică de Dumnezeu. Din nefericire, la vârsta de 12 ni, soarta l-a lovit crunt și a rămas orfan, luând decizia de a lua calea mănăstirii.
Calendar ortodox, sâmbătă, 23 ianuarie. Ce mare sfânt sărbătoresc românii?
Sfântul Clement de Ancira a reușit să ajungă episcop la vârsta de 20 de ani și a avut o viață tare grea din cauza tuturor persecuţiilor conducătorilor din vremea respectivă. Aceștia credeau în zei şi îi chinuiau adesea pe creştini. Adus în fața împăratului, Sfântului Clement de Ancira i-au fost aduse mai multe daruri, fiind nevoit să aleagă între aur și chinurile prin care ar urma să treacă în cazul în care va alege altceva.
Din iubire pură pentru Domnul Iisus Hristos și fără să stea vreo secundă pe gânduri, Sfântul Clement de Ancira a ales să moară în chinuri, decât să-și păteze sufletul și inima cu daruri care nu se cuvin.
Rugăciunea care te ajută să scapi de griji
Iată și cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești în această zi sfântă, pentru a scăpa de toate grijile care te apasă.
”Cu Cetele cele dintru înălţime, ca un preot şi ca un mucenic preamărit, stând înaintea lui Hristos, cu dinadinsul roagă-L să dobândim strălucirea ta, noi, cei ce te lăudăm pe tine. Îndelungate lupte pe pământ purtând, cuvioase, te-ai învrednicit a lua cununa Împărăţiei Cerului şi viaţa cea veşnică şi nestricăcioasă. Izbăvit fiind cu pătimirea Celui fără de patimă, prin pătimire te-ai sârguit a alerga către Dânsul, făcându-te următor Patimilor Lui, purtătorule de Dumnezeu, înpreună locuitorule cu îngerii. Împodobită fiind cu frumuseţea faptelor bune, Maica lui Dumnezeu Preacurată, pe Dumnezeu, Virtutea cea Adevărată, L-ai zămislit nouă, pe Cel Ce izvorăşte izvorul bunătăţilor.
Făcându-te mlădiţă Viţei Celei purtătoare de viaţă, roade frumoase ai adus şi pe acestea împodobindu-le cu muceniceşti străluciri le-ai hărăzit Mântuitorului tuturor. Apostolului Pavel te-ai arătat următor, mergând, preafericite, în toată lumea, cu botezul cel de Dumnezeu lucrat şi sfinţind-o cu stropirea sângelui mărturisirii tale. Nu este nimeni fără prihană ca tine, Preacurată Născătoare de Dumnezeu; că numai tu ai născut, mai presus de cuvânt, pe Cel din veac, pe Dumnezeu Cel Adevărat şi Făcătorul tuturor, pe Dumnezeu Cuvântul.
Înconjurând tot pământul ai întins pretutindeni mlădiţa luptelor muceniceşti, picurând bucurie şi dulceaţă cu bună mireasmă, purtătorule de biruinţă, preafericite. Privind în grădina nevoinţelor tale fericite, culegem florile suferinţelor tale şi ne veselim simţirile cu mulţimea minunilor, preamărite. Fiu al zilei şi al Luminii Celei Neînserate ai ajuns, minunate, fiind luminat neîncetat cu Lumina Cea în Trei Luminători şi cu strălucirea propovăduirii. Marie, Preacurată, Ceea ce ai fost Vas Încăpător al Curăţiei Sălăşluirii Dumnezeieşti, pierde ruşinea şi întinăciunea sufletului meu. Amin”.