Calendar ortodox, sâmbătă, 23 noiembrie. Mare sărbătoare la români, de care orice bun creștin trebuie să știe

Calendar ortodox, sâmbătă, 23 noiembrie. Mare sărbătoare la români, de care orice bun creștin trebuie să știe © arhivă

Ziua de 23 noiembrie nu este trecută cu vederea de către creștinii ortodocși. În calendar este trecut un sfânt important, al cărui nume este purtat de foarte mulți oameni.

Este mare, mare sărbătoare la români, în fiecare an, pe data de 23 noiembrie, de care orice bun creștin trebuie să știe! Sfântul Cuvios Antonie de la Iezeru Vâlcea, trecut în calendarul ortodox în fiecare an, pe 23 noiembrie, a trăit în sihastrie timp de 28 de ani. A murit la vârsta de 92 de ani, pe data de 23 noiembrie 1719. 

Sfântul Cuvios Antonie de la Iezeru Vâlcea a fost impresionat de viața pe care a văzut că o duceau călugării de la Iezeru, motiv pentru care a decis să li se alături. A trăit în chilie, un loc liniștit pentru reculegere. Făcea din ea un lăcaș de închinare și de preamărire a lui Dumnezeu. 

Moaștele Sfântului Cuvios Antonie sunt în Biserica Schitului Iezer. O parte dintre acestea a ajuns și la Schitul Darvari din București.

Cea mai puternică rugăciune pentru Sfânta Cruce

„Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara, cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii si zic cu veselie.

Bucura-te, Preacinstita si de viata purtatoare Cruce a Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe tine, Cinstita Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmasul”. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro