Calendar ortodox sâmbătă, 26 octombrie. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru

Calendar ortodox sâmbătă, 26 octombrie. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru © arhivă

În fiecare an, pe data de 26 octombrie, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie, cunoscut în popor ca Sfântul Dumitru. În această zi există mai multe lucruri pe care trebuie să le faci, dar și multe interdicții. 

În fiecare an, pe data de 26 octombrie este mare, mare sărbătoare la români, de care orice bun creștin trebuie să știe!

Sfântul Dimitrie este sărbătorit în fiecare an pe data de 26 octombrie. În această zi, calendarul ortodox îl prăznuiește pe cel care a fost numit împărat în locul lui Maximilian și i s-a încredințat Salonicul, cu condiția ca acesta să-l curețe de creștini. 

Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Dumitru

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei.
Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă.

Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă.

Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Cristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro