Calendar ortodox, sâmbătă, 28 martie. Ce sfânt mare sărbătorim în această zi

Calendar ortodox, sâmbătă, 28 martie. Ce sfânt mare sărbătorim în această zi © arhiva

Bucurie mare pentru credincioși în această zi. Data de 28 martie reprezintă un motiv de sărbătoare pentru orice creștin. În această zi este prăznuit un sfânt important din calendar.

Creștinii îl sărbătoresc pe data de 28 martie pe sfântul pe Sfântul Cuvios Ilarion cel care a fost starețul mănăstirii Pelechit.

Ilarion a fost pentru mulți ani stareț la mănăstirea din Helespont, Asia. Aceasta a fost plin de Duhul Sfânt și a vindecat foarte mulți oameni de boli și i-a curățat de duhurile necurate.

El a luat mecenicia în timpul lui Leon Armeanul care pornise din nou prigonirile contra celor care apărau icoanele.

Sfântul Cuvios Ilarion împreună cu alți patruzeci de monahi a fost trimis și alungat în surghiun la Efes, iar acolo a pierit în temniță. 

Pe parcursul vieții sale a pătimim pentru sfintele icoane în timp ce voievodul lui Copronim, la Hanodracon, a năvălit fără veste cu oaste asupra mănăstirii Pelichit într-o zi mare de joi în timp ce se săvârșea Liturghia.  

În timp ce în biserică și în Altar se rostea slujba, aceasta a intrat îndrăznind și a poruncit tutuor să oprească cântărea și într-un moment de furie a răsturat la pământ Sfintele Taine ale lui Hristos. 
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro