Calendar ortodox, sâmbătă, 7 martie. Sărbătoare mare pentru credincioşi

Calendar ortodox, sâmbătă, 7 martie. Sărbătoare mare pentru credincioşi © Facebook

Motiv de mare bucurie pentru credincioşi. Anual, pe data de 7 martie sunt sărbătoriţi mai mulţi Sfinţi importanţi, despre care fiecare bun creştin trebuie să ştie.

În calendarul ortodox, pe data de 7 martie, sunt prăznuiţi mai mulţi Sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfântul Efrem, Sfântul Vasilevs, Sfântul Evghenie, Sfântul Agatodor, Sfântul Elpidie, Sfântul Capiton, Sfântul Eterie, Sfinţii Nestor şi Arcadie, Sfântul Pavel cel simplu, şi Sfântul Efrem, patriarhul Antiohiei.

Sfântul Pavel cel simplu, ucenicul sfântului Antonie cel Mare

Sfântul Pavel cel simplu era de meserie plugar. Acesta a trăit o viaţă curată, fără să aibă nicio răutate sau prefăcătorie faţă de aproapele său. Cu toate astea, Sfântul era căsătorit cu o femeie extrem de ea şi desfrânată. Sfântul a găsit-o în timp ce o necinstea în propria casă cu un alt bărbat. Fără să se mânie asupra femeii, acesta le-a zis: "Bine, bine, nu-mi pasă de ce faceţi, martor iau pe Iisus Hristos; de acum înainte nu vreau să o mai văd înaintea ochilor; a ta să fie şi ea şi copiii ei, iar eu mă voi duce şi mă voi face monah".

Urmând calea Domnului, Sfântul Pavel cel simplu a fost înzestrat harul împotriva demonilor pentru a-i alunga. În ultima parte a vieţii, Sfântul a trăit într-o chilie şi a făcut mai multe minuni.

Canon de rugăciune către Sfinţii Sfinţiţi Mucenici Efrem Episcopul Tomisului, Vasilevs, Evghenie, Agatodor, Capiton, Elpidie şi Eterie şi către cei împreună cu dânşii, Episcopii din Cherson

"Dumnezeul părinţilor noştri Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci, pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră", este rugăciunea pe care fiecare credincios trebuie să o rostească în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro