Calendar ortodox, vineri, 10 mai. Sărbătoare mare la români, cu cu dezlegare la pește!

Calendar ortodox, vineri, 10 mai. Sărbătoare mare la români, cu cu dezlegare la pește! © arhivă

În calendarul ortodox este mare sărbătoare la români, pe data de 10 mai. În această zi sunt prăznuiți mai mulți sfinți și este dezlegare la pește. 

În data de 10 mai este sărbătoare importantă la români. În calendarul ortodox sunt prăznuiți Sfântul Apostol Simon Zilotul, Sfinții Cuvioși Isihie Mărt. şi Lavrentie. De asemenea, în această zi este dezlegare la pește. 

Rugăciunea care îți îndeplinește cea mai puternică dorință

"Sfințite Ierarhe Teodosie, care de cununa mucenicească învrednicindu-te, prin tăierea cinstitului tău cap de către păgâni, pe când te aflai la Mănăstirea Brazi din Ținutul Vrancei, acum, împreună cu îngerii locuind, te bucuri de mărirea cea gătită sfinților, nu ne uita pe noi, păcătoșii, cei ce nădejde având în puterea ta de mijlocitor către Împăratul Hristos, ca unul ce stai înaintea tronului Sfintei Treimi, ție cu credință grăim unele ca acestea:

Bucură-te, că la Mănăstirea Brazi ai strălucit prin mucenicie!

Bucură-te, că acel loc al muceniciei tale s-a făcut cunoscut tuturor prin tine și, acolo, călugări și călugărițe s-au nevoit cu nevoința cea bineplăcută lui Dumnezeu, pomenindu-te necontenit între ctitori!

Bucură-te, că, pentru credința cea adevărată și pentru apărarea sfintelor odoare ale bisericii, spre a nu le lăsa pradă nelegiurii, ți-ai jertfit viața!”

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro