Calendar ortodox, vineri, 14 februarie. Rugăciunea extrem de puternică, pe care este bine să o spui la început de weekend

Calendar ortodox, vineri, 14 februarie. Rugăciunea extrem de puternică, pe care este bine să o spui la început de weekend © Facebook

Este sărbătoare mare pentru creştini, vineri, pe 14 februarie. În fiecare an, la această dată, creştinii prăznuiesc pe Sfântul Auxentiu.

Sfântul Auxentiu, sărbătorit pe 14 februarie

Sfântul Auxentiu a fost un om bun şi extrem de credincios, care a luat calea bisericii. Sfântul Auxentiu a decis să se stabilească pe un munte, acolo unde stătea singur şi se ruga liniştit. Uşor-uşor, mai mulţi păstori l-au găsit şi au dus vestea credinţei sale în satele înevecinate. Astfel, oamenii au început să vină la el pentru a primi leac împotriva bolilor de care sufereau şi împotriva duhurilor rele care nu le dădeau pace.

Sfântul Auxentiu era extrem de credincios şi ştia că Dumnezeu este cel care săvârşea minunile. Şi pentru a le arăta oamenilor cât de mare şi frumoasă este puterea Lui Dumnezeu, Sfântul Auxentiu îi făcea pe oameni să se roage alături de el, iar acolo unde era cazul, încerca cât putea de mult să întărească credinţa în sufletele celor rătăciţi.

Astfel, prin minunile pe care a reuşit să le facă, cu putere de la Domnul, Sfântul Auxentiu a fost trecut în rândul Sfinţilor şi este sărbătorit în fiecare an, la data de 14 februarie, alături de Sfinţii Cuvioşi Maron şi Avraam.

Rugăciunea către Sfântul Auxentiu

''Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Auxentie. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Adâncul Mării Roşii, cu urme neudate, pedestru trecându-l Israel cel de demult, cu mâinile lui Moise în chipul Crucii puterea lui Amalec în pustiu a biruit. Înmulţind dragostea cea către Dumnezeu, Părinte Auxentie şi iubirea cea lumească părăsind-o, purtătorule de Dumnezeu, te-ai arătat comoară încăpătoare a harului Duhului. Întru tine s-a văzut acum, Stăpână, călătoria cea Dumnezeiască şi omenească cea nepricepută a lui Hristos, Care S-a născut ca Dumnezeu şi Om din tine, Curată, înnoind fiinţa mea. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro