Calendar ortodox, vineri, 2 aprilie. Rugăciunea Sfântului Tit care face minuni!
Publicat pe 01.04.2021 la 08:54 Actualizat pe 01.04.2021 la 08:54
Ziua de 2 aprilie reprezintă un motiv de mare sărbătoare pentru români. Asta pentru că, potrivit informațiilor din calendarul ortodox, anual, la această dată, este pomenit Sfântul Tit. Tot astăzi, fiecare bun creștin trebuie să rostească o rugăciune specială închinată lui, deoarece, conform credinței, va face minuni!
- Sfântul Tit e pomenit pe 2 aprilie în calendarul ortodox.
- Rugăciunea făcătoare de minuni.
Așadar, calendarul ortodox ne arată că în a doua zi a lunii aprilie, la o zi după pomenirea Sfintei Maria Egipteanca, creștinii de pretutindeni îl cinstesc pe Sfântul Tit, cunoscut în sinaxar ca fiind și făcătorul de minuni. Odată cu el mai sunt prăznuiți și alți sfinți. Aceștia sunt: Amfian, Edesie, Policarp, Teodosia din Tir și Grigorie care a sihăstrit în sânul Nicomidiei.
Sfântul Tit, făcătorul de minuni, prăznuit pe 2 aprilie
Potrivit informațiilor regăsite în sinaxar, Sfântul Tit, făcătorul de minuni, a cunoscut calea credinței încă de la o vârstă fragedă. Din iubire pentru Hristos, acesta a renunțat la viața lui obișnuită încă de tânăr, preferând să se retragă de restul lumii la o mănăstire de obște, rugându-se în liniște și fiind smerit și ascultător. Semenii săi de la mănăstire au fost impresionați de bunătatea lui, căci au văzut câtă blândețe și dragoste are atunci când a devenit păstor al oilor celor cuvântătoare ale lui Dumnezeu. Pentru viața lui curată, Sfântul Tit, pomenit în fiecare an pe 2 aprilie, a fost hărăzit de Domnul să facă minuni.
Rugăciunea făcătoare de minuni
Conform credinței, există o rugăciune specială adresată Sfântului Tit. Aceasta este considerată ca fiind făcătoare de minuni, iar în continuare vă vom prezenta unul dintre cele mai importante fragmente ce vă va ajuta să vă îndepliniți dorințele dacă rostiți următoarele cuvinte:
„Ca unul ce ai supt dulceaţa înfrânării, ai lepădat amărăciunea patimilor. Pentru aceea mai mult decât cu mierea şi fagurele îndulceşti inimile noastre, părinte. Ca pe un ucenic nou al Apostolului Pavel te lăudăm, pe tine Sfinte Părinte Tit, căci te-ai arătat râvnitor nevoinţelor aceluia şi împreună cu dânsul ai primit cununile, de Dumnezeu fericite părinte. Pe Cuvântul Cel din Tatăl fără de maică, L-ai Născut fără de tată în vremurile cele de pe urmă, Însăţi tu Maica lui Dumnezeu, ca Una ce eşti mai Aleasă decât toată zidirea. Amin”.
Citește și: Calendar ortodox, marți, 30 martie. Creștinii îl pomenesc pe Sfântul Ioan Scărarul!