Calendar ortodox, vineri, 28 februarie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi

Calendar ortodox, vineri, 28 februarie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi © Facebook

Sărbătoare mare pentru credincioşi! Anual, la această dată, în calendarul ortodox sunt prăznuiţi mai mulţi Sfinţi importanţi, de care fiecare bun creştin trebuie să ştie. Iată care sunt aceştia!

În fiecare an, data de 28 februarie reprezintă un motiv de mare bucurie pentru creştini. Aceştia îi sărbătoresc pe: Sfinţii Casian Romanul şi Gherman, Sfântul Proteriu, Sfântul Nestor, Sfinţii Nimfas şi Evvul, Sfântul Varsos, Sfântul Avrichiu, Sfânta Chirana şi Sfântul Vasile.

Sfântul Vasile, cel ce a pătimit împreună cu sfântul Procopiu

Sfântul Vasile, cel ce a pătimit împreună cu sfântul Procopiu, a trăit în timpul lui Leon Isaurul. Acest împărat era cunoscut drept luptătorul împotriva sfintelor icoane. Sfântul Vasile I-a urmat calea Domnului, intrând în viaţa monahală. În prima parte a acestei vieţi, Sfântul a petrecut în nevoinţă, însă când a văzut că icoanele sunt în primejdie, fiind necinstite, acesta a stat împotriva celor care le distrugeau. După un timp, Sântul Vasile a fost prins şi chinuit, pentru a-l face să renunţe la credinţă, însă nu a făcut-o, ci a propovăduit adevărul până la moarte. Ajutorul său a fost Sfântul Procopiu. 

Troparul Sfântului Mucenic Nestor

"Mucenicul Tău, Doamne, Nestor, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.", este rugăciunea pe care trebuie să o rosteşti în această zi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro