Calendar ortodox, vineri, 3 ianuarie. Cei doi sfinți pomeniți în această zi și rugăciunile lor tămăduitoare

Calendar ortodox, vineri, 3 ianuarie. Cei doi sfinți pomeniți în această zi și rugăciunile lor tămăduitoare © Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei

Vineri, pe 3 ianuarie, creștinii ortodocși fac pomenirea a doi sfinți importanți. În aceeași zi, sunt onorați Sfântul Proroc Maleahi și Sfântul Mucenic Gordie, ambii având închinați în numele lor rugăciuni tămăduitoare care protejează sănătatea trupului și minții.

Sfântul Proroc Maleahi a trăit cu 400 de ani înainte de întruparea Domnului. Acesta a scris o carte, în care a menționat toate mustrările adresate de Dumnezeu lui Israel. Tot Prorocul Maleahi a fost cel care a formulat profeția despre Mesia și care a anunțat venirea Sa, îndemnând poporul să se spele de păcate.

În scrierile lui, Maleahi vestea pregătirea venirii lui Mesia prin Ioan Botezătorul.

Rugăciunea Sfântului Proroc Maleahi

Mare Proorocule Maleahi, plin fiind de înţelepciunea Dumnezeiască, cea mai presus de înţelepciune, ai arătat, ca un prooroc, că Cel Ce din veac este Înţelepciunea lui Dumnezeu, are să petreacă cu toţi cei de jos. Pentru aceasta te cinstim, săvârşind cu credinţă Dumnezeiasca ta pomenire.

Sfântul Mucenic Gordie s-a născut în 308 și a trăit în vremea lui Licinius al Romei. A fost întâi ostaș, însă a renunțat la acest lucru din cauza persecuțiilor intense trăite de creștini. S-a retras undeva în munți și a revenit în cetate abia în ziua prăznuirii lui Marte, zeul războiului, pentru a vorbi despre Hristos. A murit pentru că nu s-a lepădat de credința sa, fiind decapitat de împărat.

Rugăciunea Sfântului Mucenic Gordie

Mucenicul Tău, Doamne, Gordie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro