Căminul de bătrâni din Vâlcea, închis din cauza pandemiei. Zeci de vârstnici, nevoiți să își găsească o locuință

Zeci de vârstnici, nevoiți să își găsească o locuință © Pixabay

Pandemia a venit ca un trăsnet pentru zeci de bătrâni din Râmnicu Vâlcea. Peste 70 de persoane sunt nevoite să își găsească un acoperiș deasupra capului, după ce căminul de bătrâni din municipiu s-a închis din cauza noului coronavirus.

Zeci de persoane își trăiesc viața în caminul pentru vârstnici din Râmnicu Vâlcea.  Însă, acum, autoritățile locale în subordinea cărora se afla centrul, au luat o decizie care i-a lăsat pe drumuri pe mulți din cei peste 70 de bătrâni.

Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile din Vâlcea au decis ca până șa finalizarea stării de urgență, căminul pentru vârstnici să fie închis.

Conform Comitetului Local pentru Situații de Urgență, persoanele aflate în cămin, cu o medie de vârstă de 85 de ani, ar putea fi în pericol de îmbolnăvire dacă continuă să locuiască în cămin. Mai ales că foarte mulți dintre angajații instituției sunt nevoiți să facă naveta, putând astfel ca în orice moment să aducă virusul ucigaș și în căminul de bătrâni.

„Decizia a fost luată în contextul în care cei care se află aici au o medie de vârstă foarte înaintată, de 85 de ani, şi s-a ajuns la această decizie concluzionându-se că oricât de drastice ar fi măsurile de protecţie luate de personalul care intră în cămin zilnic, tot există riscul de a aduce virusul în rândul acestei comunităţi. Sunt oameni care fac naveta din localităţile limitrofe Râmnicului, care vin cu mijloace de transport în comun şi care pot să aducă şi acest virus. Am mai luat seama şi la ce se întâmplă în lume, la situaţia din Spania, Italia, Polonia, Japonia, Statele Unite, situaţii în care sunt nişte tragedii. Sunt zeci de morţi în căminele de acest fel. Odată intrat virusul, practic face ravagii”, a declarant Daniel Ionescu, purtător de cuvânt Primăria Râmnicu Vâlcea, conform Mediafax.

De asemenea, potrivit acestuia, doar trei dintre bătrânii aflați în cămin vor rămâne în grija angajațiilor, asta pentru că familile lor se află în străinătate. Restul vârstnicilor vor fi preluați de rude pe toată această perioadă.

„Nu s-a stabilit o limită de timp. Au fost contactaţi toţi aparţinătorii acestor oameni care se află în cămin, li s-a comunicat care este rezoluţia dată la nivelul municipalităţii, li s-a explicat care sunt motivele şi, în principiu s-a găsit înţelegere. Cu excepţia a trei cazuri, dacă nu mă înşel, situaţii în care aparţinătorii nu se află în ţară, iar aceste persoane vor rămâne în cămin. Celelalte, în zilele următoare, vor fi luate de aparţinători”, a mai spus Ionescu.

După ce România va reveni la normal, autoritățile spun că bătrânii cazați în camin se pot întoarce, iar pe toată această perioadă lucrurile lor pot rămâne în instituție.

De asemenea, autoritățile susțin faptul că o mare parte din personalul căminului va intra în șomaj tehnic, iar câteva persoane vor continua să lucreze pentru a avea grijă de bătrânii care nu au unde să meargă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro