Când se pune busuioc sub pernă în acest an, de Sfântul Andrei. Ce trebuie să pună toate fetele nemăritate sub icoană
Publicat pe 29.11.2022 la 17:16 Actualizat pe 29.11.2022 la 17:16
În fiecare an, pe data de 30 noiembrie, credincioșii ortodocși și Biserica Ortodoxă sărbătoresc Sfântul Andrei. Această sărbătoare este extrem de importantă, iar fetele nemăritate trebuie să pună busuioc sub pernă, pentru a-și visa ursitul. Iată când se pune busuioc sub pernă în acest an, dar și ce trebuie să pună toate fetele nemăritate sub icoană!
- Când se pune busuioc sub pernă în acest an, de Sfântul Andrei
- Ce trebuie să pună toate fetele nemăritate sub icoană
- Tradiții și obiceiuri de această sărbătoare
De Sfântul Andrei, în fiecare an, credincioșii ortodocși țin cont de tradiții și obiceiuri. De această sărbătoare importantă, fetele nemăritate pun sub pernă busuioc, pentru a visa cu cine vor rămâne împreună toată viața. Ce mai trebuie să pună ele sub icoană!
Când se pune busuioc sub pernă în acest an, de Sfântul Andrei
Chiar în noaptea sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, fetele care sunt nemăritate trebuie să pună sub pernă busuioc sfințit, pentru a-și visa ursitul. De altfel, fetele nemăritate își mai pot pune 41 de boabe de grâu sub cap, iar dacă ele visează că cineva le ia grâul, atunci este un semn clar că acestea se vor mărita.
Alte tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei
O tradiție pentru fetele nemăritate spune că acestea trebuie să măsoare nouă cești cu apă pline, pe care mai apoi să le toarnă într-o strachină, iar aceasta trebuie să fie pusă sub icoană. Dimineața când s-au trezit, ele trebuie să măsoară din nou cu aceeași ceșcuță. Tradiția spune că, dacă va mai rămâne apă pe fundul străchinii, atunci fetele vor avea noroc, iar dacă ceașca va rămâne neumplută, atunci ele nu vor avea noroc.
O altă tradiție spune că de Sfântul Andrei oamenii trebuie să aducă în locuința lor crenguțe de vișin și să le pună în apă. Dacă aceste crenguțe înfloresc până de Crăciun se spune că veți avea un an bogat.
De asemenea, de această sărbătoare oamenii trebuie să ia 12 cepe și să le pună în pod până la Crăciun. Dacă mai multe cepe din pod se strică, asta înseamnă că va fi un an mai mult ploios, iar mai multe cepe înfloresc, asta înseamnă că familia va avea parte de bogăție, deoarece a respectat tradiția.
Citește și: Când e Sfântul Andrei în 2022. Ziua este liberă pentru angajați