Când se schimbă. România trece în martie la ora de vară

Când se schimbă. România trece în martie la ora de vară © Pixabay

În curând, țara noastră trece la oră de vară, atunci când ceasurile se vor da cu o oră înainte. Iată când va avea loc acest eveniment!

În curând, țara noastră trece la oră de vară, atunci când ceasurile se vor da cu o oră înainte. Iată când va avea loc acest eveniment!

România trece la ora de vară în ultimul weekend de luna viitoare, respectiv în ultima duminică a lunii martie. În anul 2020, în noaptea de 29 spre 30 martie, ora 03.00 va deveni ora 04:00.

Așadar, ziua de duminică - 30 martie 2020 - va avea 23 de ore, în loc de 24, ca în mod normal.

„Ora de vară” a apărut ca un concept în anul 1895. Cel care a adus acest subiect în discuție a fost entomologul George Vernon Hudson, în Noua Zeelandă.

 Acest concept are ca scop principal utilizarea luminii Soarelui pe o perioadă cât mai lungă din perioada zilei. Astfel, mai multe dintre activități vor putea fi desfășurate pe lumină naturală, decât pe cea artificială.

Acest lucru este benefic atât pentru sănătatea, cât și pentru psihicul oamenilor, deoarece lumina naturală, spre deosebire de cea artificială, stimulează foarte mult tonusul fizic și psihic.

România a aderat la acest sistem în anul 1932. În anul 1997, țara noastră a intrat în rândul celorlalte țări din Europa care aderau la conceptul de oră de vară în ultima dumincă din luna martie.

În prezent, România trece la ora de vară tot în ultima duminică din luna martie.

Schimbarea orei de vară poate avea efecte asupra sănătății oamenilor. Unii dintre aceștia au nevoie de o perioadă în care să se acomodeze cu acest lucru.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro