Când se va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim. Anunțul făcut de Patriarhia Română
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 03.05.2024 la 21:58
Actualizat pe 03.05.2024 la 22:17
Patriarhia Română a anunțat programul cu privire la aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim. Sâmbătă, 4 aprilie 2024, creștinii merg în lăcașele de cult pentru slujba de Înviere cu luarea de lumină, pe care o vor duce în casele lor.
- Când se va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim
- Anunțul făcut de Patriarhia Română
Peste doar o zi va avea loc slujba de înviere, când toți creștinii vor merge la lăcașele de cult pentru a lua Lumina Sfântă. Patriarhia Română a oferit mai multe detalii în ceea ce privește programul aducerii luminii de la Ierusalim în România, urmând să ajungă în toată țara.
Când se va aduce Lumina Sfântă în România
Seara de sâmbătă este una importantă pentru creștinii din întreaga lume. Va avea loc Învierea Mântuitorului, iar Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim. Patriarhia Română a anunțat că aceasta va fi primită la Catedrala Patriarhală la ora 19:00 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Va fi împărțită delegațiilor eparhiilor prezenți la Aeroportul Henri Coandă din Capitală.
Această tradiție de aducere a Sfintei Lumini de la Ierusalim a început încă din 2009, fiind inaugurată de Părintele Daniel. Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie va fi reprezentantul României și va oferi lumina delegațiilor la aeroportul din București.
Ce semnifică noaptea de înviere pentru creștini
Noaptea de Înviere marchează învierea lui Iisus Hristos din morți conform credinței creștine. Este momentul central al credinței creștine, simbolizând victoria lui Hristos asupra păcatului și morții și aducând speranță și mântuire credincioșilor.
Lumina Sfântă adusă în timpul slujbei de Înviere este considerată a fi o manifestare a prezenței lui Dumnezeu. Credincioșii aprind lumânări cu această lumină și o iau acasă pentru a lumina și binecuvânta casele lor, simbolizând lumină și viață nouă în Hristos.
În tradiția creștină, Învierea lui Hristos marchează începutul unei noi vieți, o reînnoire a lumii și a relației dintre Dumnezeu și oameni. Este momentul în care se reafirmă speranța în mântuire și în învierea la viață veșnică pentru cei credincioși.