Când și în ce condiții vor putea merge românii în vacanțe, în Grecia

Când și în ce condiții vor putea merge românii în vacanțe, în Grecia © Pixabay

Informații valoroase pentru românii care plănuiesc să-și petreacă vacanța în Grecia. Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Răzvan Pârjol, a anunțat când și în ce condiții vor putea fi posibile aceste concedii. 

România negociază cu mai multe țări pe tema condițiilor în care cetățenii vor putea pleca în vacanță, peste hotare, anunță secretarul de stat în Ministerul Economiei, Răzvan Pârjol. 

Înainte de toate însă, trebuie menționat faptul că turiștii români care merg în vacanță în Grecia vor prezenta dovada unui test negativ pentru COVID-19. Răzvan Pârjol a precizat că nu este vorba despre un „pașaport de sănătate”. 

Au avut loc discuții cu miniștrii Turismului din Grecia și din Franța, la solicitarea acestora și urmează o altă discuție, cu ministrul Turismului din Bulgaria. Ceea ce înseamnă că, în curând, vom primi vești concrete și despre concediile în Bulgaria. 

„Toată lumea își dorește o revenire cât mai rapidă, dar oarecum într-un mod cât se poate de unitar, atât ca măsuri de siguranță sanitară, cât și ca norme de operare, dar undeva și ca dată de redeschidere”, a spus Răzvan Pârjol la un post tv. 

„Vom avea cu siguranță protocoale cu toate țările cu care vom avea un flux de călători reciproc”, a mai precizat secretarul de stat.

Când pot pleca românii în vacanță, în Grecia

Potrivit celor spuse de Răzvan Pârjol, românii ar putea pleca în vacanță în Grecia în iunie sau iulie.

Pentru asta, românii vor avea nevoie de adeverința unui test făcut înainte de plecare, care să demonstreze că nu sunt infectați cu Covid-19. 

„Nu este vorba despre o hârtie tip pașaport, carnet de sănătate, este adeverința unui test făcut înainte de plecare”, a precizat el.

„Grecia va cere un atestat, sub orice formă ar fi el, de test la intrarea în țară și, pe baza propunerii de protocol pe care o vom primi în următoarele zile, vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur, carantinare eventuală”, a completat secretarul de stat. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro