Când va fi redeschis circulației cel mai spectaculos drum din România. Zăpada a avut şi patru metri înălţime în unele zone, pe Trasfăgărășan / FOTO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.05.2024 la 17:41
Actualizat pe 29.05.2024 la 17:41
Vești bune pentru turiștii care așteaptă cu nerăbdare să viziteze cel mai spectaculos drum din România. Se pregătește redeschiderea circulaţiei pe DN 7 C, Transfăgărăşan pe sectorul de drum cuprins între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.
- Când va fi redeschis circulației Transfăgărășan în 2024
- Zăpada a avut şi patru metri înălţime în unele zone
- Drumarii fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea circulaţiei
Drumarii sunt pe ultima sută de metri cu lucrările de deszăpezire pe Transfăgărășan. Se lucrează încă, potrivit informațiilor transmise de reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, la îndepărtarea ultimelor petice de zăpadă.
Când va fi redeschis circulației Transfăgărășan anul acesta
Zăpada a avut şi patru metri înălţime în unele zone, pe Trasfăgărășan, iar acum drumarii lucrează pentru a îndepărta și ultimele petice de zăpadă.
De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au anunţat că sunt făcute și reparaţii la partea carosabilă. Mai mult, sunt instalate indicatoare rutiere şi parapet de siguranţă.
Așadar, anul acesta, Transfăgărășan, despre care se spune că este cel mai spectaculos drum din România, ar putea fi redeschis circulației până la mijlocul lunii iunie. Transfăgărășanul începe din comuna Arefu, în județul Argeș, la kilometrul 61 al DN7C și se termină în comuna Cărțișoara (Sibiu), la intersecția cu DN1. Are circa 90 kilometri lungime și două benzi de circulație.
Atracții de neratat de-a lungul Transfăgărășanului
Nu mai e un secret pentru nimeni fapul că Transfăgărășanul este unul dintre locurile de neratat din România. Prima atracție, pe măsură ce se circulă dinspre sud, este, fără doar și poate, Lacul Vidraru. Are ziduri înalte de 166 de metri, o suprafață de 900 de hectare și 42 de km de galerii subterane.
O altă atracție de top este lacul Bâlea, situat la o altitudine de 2.034 de metri, aproape de cel mai înalt punct al drumului. Apa sa este principala resursă pentru crearea singurului hotel de gheață din România. În fiecare an, hotelul este complet rezervat înainte de a începe să ningă în România, relatează uncover-romania.com.
Citește și: Imaginile senzației pe Transfăgărăşan! Urşii au ieşit la plimbare. Animalele s-au apropiat de mașini / FOTO