Când vom trece din nou la ora de vară, dar şi cum vom fi afectaţi de această schimbare

Când vom trece din nou la ora de vară, dar şi cum vom fi afectaţi de această schimbare © Arhiva

În curând vom trece din nou la ora de vară. Mai exact, în ultima duminică a lunii martie, România va trece la ora de vară. În noaptea de 29 spre 30 martie, ora 03:00 va deveni ora 04:00. Aşadar, ziua de duminică, 30 martie va avea 23 de ore, în loc de 24.

Deşi de pe data de 26 martie 2019 s-a pus problema de a renunţa la schimbarea orei, Uniunea Europeană a declarat că începând cu anul 2021 nu vom mai schimba ora.

Ultima dată când ţările care vor dori să rămână la ora standard sau la cea de iarnă vor schimba ora pentru ultima dată în luna martie a anului 2021.

Schimbarea orei are efecte asupra organismului uman

Schimbarea orei, indiferent că vorbim de cea de vară sau cea de iarnă, are efecte negative asupra organismului şi psihicului uman.

Populaţia are nevoie de o perioadă de acomodare atunci când se schimbă oră, iar această perioadă poate afecta ceasul biologic uman. De asemenea, această schimbare a orei favorizează apariţia oboselii şi a lipsei de atenţie.

Când a aderat România la ora de vară

România a aderat la ora de vară pentru prima dată în anul 1932.

„Introdusă în anul 1916, ca o necesitate impusă de condiţiile economice generate de Primul Război Mondial, ora de vară a avut drept scop crearea unei economii în privinţa consumului de energie electrică şi termică”, potrivit expunerii de motive.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro