Caransebeș a inventat un nou calendar. Cum au aflat locuitorii că astăzi este, de fapt, 34 decembrie

Caransebeș a inventat un nou calendar. Cum au aflat locuitorii că astăzi este, de fapt, 34 decembrie 2019 © Facebook

Ce ar fi România fără toate puterile supranaturale cu care deja ne mândrim? Fie că vorbim de un stâlp înălțat pe mijlocul străzii, pentru că mașinile noastre clar pot trece prin obiecte solide, sau de negarea timpului și spațiului, e clar: românii transcend aceste realități limitate.

De ce vorbim din senin despre abilitățile magice ale poporului nostru? Pentru că în timp ce majoritatea locuitorilor țării se bucură de viața în anul 2020, mai exact data de 3 ianuarie, oamenii din Caransebeș se pot mândri cu autorități locale care au reușit să rescrie însăși structura calendaristică. Deci, dacă nu te simți pregătit să trăiești în anul 2020, mută-te în Caransebeș.

Vă prezentăm monumentul trecutului

Cei care au trecut prin Caransebeș în aceste zile, poate că au observat panoul pus de Primărie undeva pe o stradă, ca să informeze trecătorii în neștiință în ce dată se află. O intenție onorabilă. Doar că ce să creadă omul atunci când constată, cu stuopare bănuim, că azi e, de fapt, 34 decembrie?

Acum, da, dilema pare evidentă: ce s-a întâmplat cu calendarul gregorian și ce au autoritățile cu luna ianuarie? Dar, stai – noi avem o nelămurire și mai mare. E 34 decembrie 2019 sau cumva s-a lansat Caransebeșul într-un trecut mai îndepărtat?

Credit alocat unde trebuie să fie: poza cu ceasul minune a fost postată pe Facebook, cu comentariul „Anul vechi nu se dă bătut.” Credem că spune tot. Ne mai auzim și de 95 decembrie, când restul omenirii înapoiate celebrează Paștele.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro