Care a fost, de fapt, cauza incidentului de la spitalul din Târgu Cărbunești: ”Am fost la un pas de dezastru”
Publicat pe 22.10.2021 la 14:10 Actualizat pe 22.10.2021 la 14:10
În urma incidentului din această dimineață, de la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, acolo unde au murit trei pacienți infectați cu noul coronavirus, s-a aflat acum și adevărata cauză a ceea ce putea, spun autoritățile, să fie un adevărat dezastru. De fapt, nu instalația de oxigen era defectă, ci stația de alimentare era goală.
- Stația de oxigen nu a fost încărcată.
- Prefectul de Gorj cere pedepsirea celor vinovați.
După ce s-a dat alarma la Târgu Cărbunești și mulți pacienți au fost transferați către spitalele din Târgu Jiu, Rovinari, Craiova și Novaci, în urma defectării instalației de oxigen, acum, conform surselor Antena 3, se pare că nu aceasta era problema care a pus în alertă medicii și pacienții unității spitalicești.
Incidentul de la Târgu Cărbunești s-a produs din lipsa oxigenului în instalație
În urma primelor verificări s-a stabilit faptul că stația de oxigen nu era defectă, ci era goală de ieri, atunci când trebuia să fie reîncărcată, însă, din nu se știe ce cauză, autocisterna nu a mai ajuns la Târgu Cărbunești, acolo unde erau internați pacienți COVID-19, care acum și-au pierdut viața.
Însă, după ce cauza a fost depistată, conform prefectului județului, la spitalul suport COVID-19 a ajuns în urmă cu puțin timp o autocisternă cu oxigen lichid, care a alimentat recipientul care rămăsese gol, astfel că acum pacienții se reîntorc în saloanele de unde au plecat.
Mai mult decât atât, pe lângă dosarul penal pentru ucidere din culpă care a fost deja deschis în acest caz, Marcel Iacobescu spune că a dat ordin ca corpul de control și o comisie mixtă de la ISU și DSP să ajungă la Târgu Cărbunești pentru a deschide o anchetă care să stabilească cine se face vinovat de incidentul de vineri dimineață, despre care politicianul spune că ar fi putut fi un adevărat dezastru.
De precizat este și faptul că multinaționala care se ocupa de mentenanța instalației de oxigen a Spitalului de Urgență are sediul în Timișoara și doar un punct de lucru în București. Tocmai de aceea a durat atât de mult reîncărcarea, căci reprezentanții firmei cu pricina ar fi putut verifica nivelul de oxigen din stocator doar prin intermediul unei aplicații.