Care e starea pacienților răniți grav în exploziile de la Crevedia. Numărul deceselor înregistrate a ajuns la patru
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.09.2023 la 16:26
Actualizat pe 04.09.2023 la 16:26
Potrivit anunțului făcut de Ministerul Sănătății, în urma exploziilor din Crevedia, un pacient se află încă internat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București, în stare critică, în timp ce alți 12 sunt tratați în clinici din străinătate.
- Numărul deceselor victimelor de la Crevedia a ajuns la patru
- Care e în prezent starea pacienților răniți grav în exploziile de la stația GPL
O altă persoană, victimă a deflagrațiilor din Crevedia s-a stins din viață, numărul deceselor înregistrate ajungând astfel la patru. Ministerul Sănătății anunță că un alt pacient se află în stare critică, intubat mecanic, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București.
Care e starea pacienților răniți grav în exploziile de la Crevedia
Numărul deceselor victimelor de la Crevedia a ajuns la patru! Potrivit anunțului făcut de Ministerul Sănătății, în urma exploziilor din Crevedia, un pacient se află încă în stare gravă, și este internat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București.
Alte 14 persoane, care se află în stare medie sau ușoară sunt internate la spitale din Capitală după cum urmează:
- 6 la Spitalul Clinic de Urgență București,
- 2 la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București,
- 5 la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București,
- unul la Spitalul Universitar de Urgență Elias București.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, 27 de pacienți au fost externați, iar 4 au murit. În străinătate sunt tratați 12 pacienți, dintre care cinci sunt intubați și ventilați mecanic.
Raed Arafat, primele concluzii ale anchetei în cazul exploziilor de la Crevedia
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a prezentat primele concluzii ale raportului în cazul exploziilor care au avut loc la Crevedia săptămâna trecută, sâmbătă, în urma cărora patru persoane au murit și alte 56 au fost rănite.
„Scopul nu era stingerea incendiului de la cisternă, ci scopul era răcirea şi prevenirea răspândirii. (…) Era riscul ca gazul să continue să scape, pentru că e un gaz mai greu şi să producă alte evenimente. Aşa că aici abordarea era defensivă şi nu o abordare ofensivă”, a mai afirmat şeful DSU.