Câştigă o avere din frunzele căzute! Ce face orădeanul cu ele

Foto simbol © Pixabay

La Oradea a avut loc descoperirea anului! Un român şi-a pus pe picioare o adevărată afacere din frunzele căzute din copaci. La ce le foloseşte şi cum a reuşit totul a uimit întreaga ţară. 

Din parcuri, de pe trotuare, străzi, spaţii verzi sau alei, grămezile de frunze nu trec neobservate de un orădean. În câteva momente, sunt aspirate cu utilaje speciale şi 30 de tone de frunze pe zi îi aduc bărbatului banii din portofel.  

Frunzele sunt aduse la marginea oraşului, pe un platou, iar de acolo începe transformarea în pământ de flori, potrivit a1.ro. Realizarea pământului pentru flori are câteva etape dificil de efectuat, dar pentru iubitorii de natură, poate fi locul de muncă perfect. Din 100 de kilograme de frunze rezultă 60 de kilograme de compost. Acesta este amestecat cu turbă şi ambalat în saci de plastic. 

Cel mai mic ambalaj, de 10 kilograme, costă 3 lei, iar cel mai mare, de 40 de kilograme, costă 10 lei. În decursul anului trecut, firma orădeanului a vândut 630 de tone de compost şi pământ. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro