Cât a ajuns să coste să închiriezi o garsonieră în Cluj! Cererea a crescut foarte mult, iar prețurile au explodat
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 12.10.2023 la 09:44
Actualizat pe 12.10.2023 la 09:44
Noul an universitar a început deja, iar Clujul ocupă una dintre pozițiile fruntașe în topul orașelor din România cu cele mai scumpe chirii. Cei care nu au reușit să prindă loc la cămin, sunt nevoiți să plătească sume uriașe pentru a închiria o garsonieră. Cererea a crescut foarte mult, iar prețurile au explodat.
- A explodat prețul chiriilor în Cluj
- O garsonieră se închiriază cu o sumă uriașă
Veși proaste pentru studenții din Cluj care nu au reușit să prindă loc la cămin. Prețul chiriilor a explodat și vor fi nevoiți să plătească sume uriașe pentru o garsonieră.
Prețul chiriilor în Cluj a crscut cu 15-20%
Ca de obicei, în Cluj, odată cu începerea noului an universitar, și prețurile chiriilor au explodat. Potrivit specialiștilor, în prezent, se simte o creștere de aproximativ 15-20%. Studenții care nu au reușit să prindă loc la cămin vor fi neviți acum să își închirieze garsonieră sau apartament cu sume uriașe.
Sursa menționată anterior scrie că cele mai scumpe chirii sunt în zona centrală a Clujului, dar și în cartierul Zorilor. Acolo, prețurile pornesc de la 400 de euro pentru o garsonieră, 650 de euro pentru apartamentele cu două camere și 800 de euro pentru cele cu trei camere.
Și în Bucureşti prețurile sunt destul de mari. Pentru a închiria o garsonieră, trebuie să scoți din buzunar între 220 și 500 de euro. Prețul diferă, evident, în funcție de zonă și de dotările pe care le are locuința.
Pentru apartamentele de două camere tarife lunare sunt cuprinse între 340 și 750 euro.
Deținătorii apartamentelor din București cu bulină rosie nu mai au voie să își închirieze imobilele
În urma cutremurelor care au avut loc în România, Guvernul își propune să interzică închirerea apartamentelor cu bulină roșie pentru a nu pune în pericol siguranța oamenilor.
”Mă uit pe istoricul acestei clădiri, mă deplasez la fața locului și într-o oră, fac evaluarea vizuală rapidă. Dacă constat că sunt elemente de structură, de modificare care sunt vizibile vizual, atunci declanșez procedura de expertizare de risc seismic deci nu durează în timp foarte mult.”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, potrivit observatornews.ro.
Citește și: Noi reguli pentru chiriaşii români! Ce amenzi riscă proprietarii dacă nu respectă legea