Cât ar trebui să coste un kilogram de miel, în perioada Paștelui. Un om de afaceri a dezvăluit prețul corect: ”Dacă este sub...”
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.03.2023 la 08:15
Actualizat pe 10.03.2023 la 08:15
Prețurile alimentelor de bază au crescut alarmant, astfel că românii se tem să nu ajungă și mielul în aceeași situație, în perioada Paștelui. Ca să nu cadă victime, un afacerist a spus care este prețul corect cu care ar trebui să se vândă un kilogram de miel.
- Cu cât ar trebui să se vândă un kilogram de miel
- Ce trebuie să știe cei care vor să îl cumpere de la producători
Mielul este un preparat ales de majoritatea românilor pentru masa de de sărbători, iar acest lucru face parte dintr-o tradiție pe care o respectau bunicii și străbunicii noștri, astfel că nu poate să lipsească. Totuși, mulți oameni s-au gândit să renunțe la miel, din cauza prețurilor mult prea mari la care au ajuns toate alimentele.
Cât ar trebui să coste un kilogram de miel în perioada Paștelui
Ca să știe ce să aleagă și să nu dea prea mulți sau prea puțini bani, un om de afaceri a spus care este prețul corect și la ce trebuie să fie atenți oamenii. Într-un interviu pentru un post de televiziune, Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad a spus că prețul mielului nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mic, pentru că atunci este o problemă.
Mai exact, Nicolae Cioranu a spus că prețul corect pentru un kilogram de miel ar trebui să fie între 40-50 de lei. Chiar dacă tentația este mare, dar prețul nu trebuie să fie nici prea mic, a vând în vedere că furajele s-au scumpit, iar îngrijirea și creșterea mielului costă tot mai mult.
”Preţul corect, cu scumpirea şi dublarea furajelor, undeva la 45-50 de lei. Dacă este sub, este o problemă a fermierului. Acum se vând nişte miei mai mici. Nu pot să vândă toţi fermierii din România.
Acum de Paşte vând acei fermieri care pot mulge oile mai departe. De ce? Oaia are trei producţii. Lâna nu o mai luăm în calcul, că ne costă mai mult să o tundem ca să o vindem, rămân laptele şi mielul. Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele.”, a declarat Nicolae Cioranu, la un post de televiziune.
Când trebuie să se îngrijoreze oamenii
Pentru că ne confruntăm cu o inflație, din cauza căreia mulți comercianți au profitat și au mărit mult prea mult prețurile, românii trebuie să știe când să cumpere și când nu. Dacă prețul sub 40 lei este prea mic și ridică semne de întrebări, trebuie să știm și care este prețul prea mare.
”60 de lei doar dacă este speculat. Direct de la producător nu cred. Într-un an am vrut să facem un parteneriat cu un supermarket. Culmea, supermarketul plătea preţul cel mai mic posibil, nu ne-a convenit să batem palma cu ei. Nici supermarketul nu îl ia la un preţ mare, îi umflă el preţul”, a mai spus el.
Citește și: Zile cu dezlegare la vin și ulei în postul Paștelui 2023