Cât costă o noapte de cazare în Maramureş şi Bucovina, în minivacanța de Sfânta Maria. Gazdele au oferte de nerefuzat

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.07.2025 la 22:55
Actualizat pe 19.07.2025 la 22:55
În timp ce mulți români aleg, în minivacanța de Sfânta Maria să meargă la mare, alții preferă preferat liniștea din Maramureș și Bucovina și aerul curat de munte. Cât costă o noapte de cazare în aceste zone ale țării. Gazdele au oferte de nerefuzat.

Cât costă o noapte de cazare în Maramureş şi Bucovina, în minivacanța de Sfânta Maria
Profimediaimages.ro
- Vacanță în stil tradițional
- Cât costă o noapte de cazare în Maramureş şi Bucovina, în minivacanța de Sfânta Maria
Cei care vor să își petreacă minivacanța de Sfânta Maria în Maramureș și Bucovina și-au făcut din timp rezervările. Gazdele se pregătesc acum intens pentru a primii oaspeții care vor să se bucure de tradiții și să stea departe de agitația urbană.
Cât costă o noapte de cazare în Maramureş şi Bucovina, în minivacanța de Sfânta Maria
La un han tradițional din Budești, Maramureș, turiștii sunt întâmpinați cu miros de pâine proaspăt scoasă din cuptor și mese îmbelșugate cu bucate locale. Atmosfera autentică, ospitalitatea gazdelor și gustul tradiției transformă fiecare oprire într-o experiență de neuitat.
La doar 10 kilometri distanță, în satul Breb, care este una dintre cele mai căutate destinații din Maramureș, locurile de cazare pentru minivacanța de Sfânta Maria sunt aproape epuizate.
Pentru o noapte de cazare în Maramureș, prețul unei camere duble pornește de la 150 de lei. Cei care aleg și demipensiune plătesc până la 350 de lei pe noapte. Și în Bucovina, gazdele s-au pregătit din timp cu oferte speciale pentru minivacanța de Sfânta Maria, așteptând turiștii cu mese tradiționale și peisaje de poveste.
Cârnații cu trufe, noua mâncare vedetă în Bucovina
Cârnații cu trufe sunt o delicatesă rafinată, iar prepararea acestora presupune folosirea unor ingrediente de calitate, inclusiv trufe, care adaugă un gust unic și intens. Pentru a-i prepara, ai nevoie de carne, sare, piper, usturoi și ... trufe.
"Facem cârnat de black angus cu untură de mangaliţă şi cu trufe negre din Bucovina. Prima dată punem trufa în untură pentru a se aromatiza. Vom folosi o vită în care vom adauga untură aromatizată cu trufe. De principiu se pune cam 10% trufă. Pe cei aromatizaţi îi vom lăsa foarte puţin să prindă puţin iz de fum, după care îi vom pune a zvântat într-o cameră cu ventilaţie, unde ei vor rămâne cruzi uscaţi astfel încât aroma trufei să se se distrugă", a declarat Mihai Robu, culegător de trufe, scrie observatornews.ro.