Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 30.04.2025 la 10:50
Actualizat pe 30.04.2025 la 12:56
Ca în fiecare an, și în 2025, de 1 Mai, micii cu muștar și pâine rămân vedeta meselor în aer liber. Evident, prețurile diferă semnificativ în funcție de locul în care alegi să-i savurezi. Cât costă o porție de mici cu muștar la piață și la terasele de fițe.

Mititeii sunt extrem de iubiți de români, dar ar trebui consumați de maximum două-trei ori pe an
Profimediaimages.ro
- Cât dai pe o porție de mici de 1 Mai, în funcție de locul unde mănânci
- Prețurile variază de la piață la restaurant
Nu e un secret pentru nimeni faptul că, de 1 Mai, gustul micilor e relativ asemănător oriunde îi mănânci, însă nota de plată o să varieze în funcție de locație. O porție cumpărată din piață poate costa chiar și de două ori mai puțin decât una servită la un local de fițe.
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci
Când vine vorba de mici în București, există o mulțime de locuri unde românii îi pot servi. Considerați de mulți drept cei mai buni din oraș, micii dintr-un local al sectorului 2 din Capitală atrag zilnic oameni de toate vârstele. 5 lei ar costa aici un mic servit cu muștar și pâine.
Într-o altă locație, prețul unui mic ajunge la 7,5 lei.
Evident, pentru persoanele care doresc să sărbătorească 1 Mai într-un cadru exclusivist, prețul micilor crește semnificativ.
De exemplu, într-un local din cartierul Primăverii, o porție cu 3 mici (indiferent de tipul de carne) și muștar costă 40 de lei.
De ce ar trebui să consumi mititei de maximum trei ori pe an și nu în mod frecvent
Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea, de la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele.
Potrivit renumitului neurochirurg, micii nu sunt buni pentru creier.
”Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate.(...) Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a spus Vlad Ciurea.