Cât costă porcul de Crăciun înainte cu două săptămâni de sărbători. Preţul cărnii s-a majorat față anul trecut
Publicat pe 07.12.2023 la 13:19 Actualizat pe 07.12.2023 la 13:19
Ne apropiem cu pași rapizi de sărbătorile de iarnă din acest an, iar românii au început deja pregătirile pentru Crăciun și Revelion, chiar și în privința alimentelor pentru această perioadă a anului. Dacă ne referim iar de pe masa de Crăciun 2023 nici în acest an nu va lipsi tradiţionala carne de porc, sub diferite forme, chiar dacă preţurile sunt în creştere. Iată cât costă acest aliment înainte cu două săptămâni de Crăciun!
- Cât costă un porc de Crăciun în 2024
- Preţul cărnii este mai mare decât anul trecut
Potrivit ultimelor statistici, s-a constatat faptul că românii consumă milioane de porci anual, aproximativ un milion de porci fiind sacrificaţi doar în preajma sărbătorilor de iarnă.
Cât costă un kilogram de carne de porc
Mai mult decât atât, specialiştii susţin că se aşteaptă că, în această perioadă care a mai rămas până la mult așteptatele sărbători de iarnă, preţul mediu pentru un kilogram de carne de porc să fie de aproximativ 24 de lei.
Și nu este de uitat faptul că a început să crească, din nou, numărul celor care cumpără carne de porc în aşa fel încât să-şi realizeze acasă produsele tradiţionale.
Cât costă un porc de Crăciun viu în 2024
În acest an, la supermarketul online de la Mega Image o ceafă de porc fără os costă 23,39 lei (aproximativ 650 de grame), în timp ce un cotlet de porc fără os, pachet special, are un preț de 38,49 lei (aproximativ 1,1 kilograme).
Între timp, la Auchan, un kilogram de carne tocată de porc ar costă 20,99 lei, un kilogram de ceafă de porc afumată vrac ar costă 45,95 lei. Totodată, de cealaltă parte, un kilogram de slănină de porc afumată ar costă 27,95 lei.
Și șoriciul este la mare căutare anul acesta. Pofticiosii trebuie să știe că, pentru că gustul Crăciunului, ne costă mai mult că niciodată în acest an. Așadar, cel mai scump este şoriciul care costă chiar şi 200 de lei kilogramul. Însă, dacă vorbim despre lebăr, tobă sau caltaboş, acestea au un preț cuprins între 40 şi 60 de lei kilogramul.