Cât costă un kilogram de cireșe în ianuarie 2024. Prețul pe care trebuie să îl scoată din buzunar românii pentru a mânca aceste fructe în sezonul rece
Publicat pe 22.01.2024 la 22:00 Actualizat pe 22.01.2024 la 22:00
Ne aflăm în plin sezon de iarnă, însă unele fructe ale verii au început deja să își facă apariție în marile supermarket-uri din țară. Iată cât costă un kilogram de cireșe în ianuarie 2024!
- Cât costă un kilogram de cireșe în ianuarie 2024
- Prețul pe care trebuie să îl plătească românii pentru a mânca aceste fructe în sezonul rece
Cireșele se numără printre fructele preferate de români. Acestea sunt alimente bogate în nutrienți, cu conținut caloric relativ scăzut și cantități semnificative de nutrienți importanți, printre care fibre, polifenoli, carotenoizi, vitamina C și potasiu. Mai mult decât atât, cireșele sunt, totodată, o sursă bună de triptofan, serotonină și melatonină.
Nu mulți știu, însă cireșele se numără printre cele câteva alimente bogate în melatonină, hormon care scade temperatura corpului și induce starea de somnolență, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care suferă de tulburări de somn.
De-a lungul timpului, foarte multe studii în care s-au folosit cireșe dulci arată o scădere a cortizolului și a anxietății și o îmbunătățire a dispoziției.
Cât costă un kilogram de cireșe în ianuarie 2024
Ne aflăm în cea de-a doua lună de iarnă, iar unele tarabe din piață și chiar supermarket-uri au pus la vânzare deja cireșe, celebrele fructe ale sezonului clad.
Chiar dacă ne aflăm încă în sezonul rece al anului, aceste fructe au apărut deja pe piață și sunt disponibile pentru vânzare, mai ales că sunt importate din diverse țări ale lumii, printre care Africa de Sud, Chile, Grecia, Turcia și Spania.
Prețul pe care trebuie să îl plătească românii pentru a mânca aceste fructe în sezonul rece
Însă, pofticioșii trebuie să fie foarte atenți la preț, iar asta pentru că vor ajunge să scoată din buzunar până la 250 de lei per kilogram în piețele din București.
Ei bine, cumpărătorii susțin că prețul este foarte mare pentru salariu din România, astfel că nu le rămâne decât să aștepte până când se vor coace cireșele românești.
Amintim că, în România există aproximativ 1.000 de hectare de livezi de cireși, dar până la prima recoltă din luna mai, este necesar să importăm cireșe din țări precum Grecia, Turcia, Spania sau Africa de Sud.
CITEȘTE ȘI: De ce nu e bine să înghiți sâmburi de cireşe. Care sunt simptomele specifice intoxicaţiei