Cât de mult a crescut prețul kilogramului de pui de țară, în România, în 2024. Vești proaste pentru potențialii clienți
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.02.2024 la 16:35
Actualizat pe 27.02.2024 la 16:35
Prețurile s-au majorat din ce în ce mai mult în România, iar acest lucru se observă în cazul tuturor produselor. Nu doar din magazine, ci și în ceea ce le privește pe cele vândute de comercianții locali. Un kilogram de pui de țară costă mai mult decât anul trecut. Iată ce preț plătesc românii în 2024!
- Cât de mult au crescut prețurile în România
- Carnea de pui s-a scumpit drastic
Românii s-au obișnuit deja cu veștile proaste în ceea ce privește majorarea prețurilor, care se simte în bugetul lor de la o lună la alta.
Ei bine, acum și carnea de pui de țară s-a scumpit și ține pasul cu valoarea inflației. Fermierii au luat măsuri, după ce au observat că îi costă mai mult să crească puii.
Cât costă un kilogram de pui de țară, în 2024, în România
Scumpirile se observă în toate categoriile de produse, astfel că românii sunt nevoiți să scoată din ce în ce mai mulți bani din buzunar pentru a face cumpărături de bază. Carnea de pui este una dintre cele mai consumate, iat acum românii vor plăti mai mult și pentru ea, chiar și în cazul celei cvare provine din România.
Așadar, dacă vrei să cumperi un pui crescut în România, la țară, trebuie să scoți din buzunar minim 27 lei pentru un kilogram. În cazul găinilor mari, prețul unui kilogram crește chiar și până la 35 de lei.
Există mai multe aspecte pe care fermierii le iau în calcul când vine vorba despre stabilirea prețului, iar acestea sunt modul în care a fost crescut puiul sau găina, vârsta pe care o are și gradul de maturitate al cărnii.
De ce să alegi puiul de la țară în favoarea celui din supermarket
Tot mai mulți români aleg să adauge în preparatele lor pui sau găină de casă, mai ales când vine vorba despre supe și ciorbe. Acesta le oferă o garanție în ceea ce privește modul în care a fost crescut și hrănit, departe de substanțele dăunătoare pentru organismul oamenilor.
De asemenea, carnea de pui de casă este mult mai delicioasă și are o aromă diferită față de cel din magazin. Prețul se apropie de valoarea celui din supermarket, astfel că nu poate fi numit neapărat un efort financiar.
Chiar și așa, există persoane care pun la îndoială calitatea cărnii de la țară, motiv pentru care o aleg tot pe cea din supermarket. În acest moment, carnea de pui este printre cele mai ieftine tipuri de pe piață.
Citește și: Cât ar putea costa un kilogram de carne de miel de Paşte 2024. Preţurile au crescut considerabil