Homepage » Actualitate » Stiri interne » Cât i-a costat pe românii de rând dosarul „10 august”! / Procurorii militari le-au făcut jandarmilor găzari „nota de plată”

Cât i-a costat pe românii de rând dosarul „10 august”! / Procurorii militari le-au făcut jandarmilor găzari „nota de plată”

De Narcis Voica.
Publicat pe 01.11.2023 la 23:42 Actualizat pe 01.11.2023 la 23:42

Jandarmii trimiși în judecată pentru abuzurile comise în Piața Victoriei pe 10 august 2018 s-ar putea apuca să-și înstrăineze bunurile, după ce procurorii militari au solicitat ca inculpații să returneze statului român banii cheltuiți cu ancheta care îi vizează: peste 44.000 de lei.

 • Jandarmii care au bătut și au gazat oameni nevinovați pe 10 august 2018 ar putea fi obligați să plătească peste 44.000 de lei
 • Suma reprezintă cheltuielile făcute în timpul anchetei, de Parchetul Militar
 • Dacă se vor solicita expertize suplimentare, „nota de plată” s-ar putea majora

SPYNEWS.ro prezintă documente exclusive, din „Dosarul 10 august”, în care sunt relatate faptele oribile comise de jandarmi, dar și detalii despre cheluielile făcute până în prezent de procurorii militari, care au solicitat ca banii să fie recuperați de la inculpații cu pretenții de oameni ai legii.„În condițiile în care la ora 23.11 majoritatea manifestanților adunați în Piața Victoriei protestau în mod pașnic, fără a exercita violențe asupra forțelor de ordine, astfel cum reiese atât din procesul verbal de vizionare a unor imagini audio/video încheiat de către organele de urmărire penală la data de 18.10.2022, din mențiunile militarilor jandarmi înscrise în cadrul jurnalului de acțiuni operative (JAO), din cuprinsul rapoartelor de acțiune întocmite de inculpatul mr. CAZAN LAURENȚIU VALENTIN și ceilalți comandanți de grupări mobile ulterior finalizării misiunii de asigurare și restabilire a ordinii publice pe timpul adunării publice de protest ce a avut loc în data de 10.08.2018, din conținutul transcrierilor convorbirilor purtate între militarii jandarmi prin intermediul stațiilor de comunicații Tetra, cât și din celelalte probe aflate la dosarul cauzei (declarații persoane vătămate/părți civile, declarații martori, procese-verbale de vizionare înregistrări audio/video, înscrisuri puse la dispoziție de către D.G.J.M.B. etc.), intervenția în forță dispusă, la ora 23.11, de către inculpații mr. CAZAN LAURENȚIU VALENTIN, col. CUCOȘ GHEORGHE SEBASTIAN și col. SINDILE IONUȚ CĂTĂLIN asupra întregii mase de manifestanți adunate în Piața Victoriei în vederea dispersării acesteia, fără a diferenția persoanele pașnice de cele violente, copiii și persoanele cu handicap de celelalte persoane, a fost una abuzivă, încălcând prevederile legale mai sus menționate, fiind disproporționată și nejustificată”, se menționează în rechizoriul procurorilor militari.Lista inculpaților cu epoleți:


- col. CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, (FOTO JOS), studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – ofiţer în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual, fapte prevăzute de art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. și art. 321 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen;


- col. (r.) CUCOȘ GHEORGHE SEBASTIAN (FOTO JOS) studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, pensionar, rezervist - ofiţer, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 77 lit. a C.pen.,


- col. (r.) SINDILE IONUȚ CĂTĂLIN, (FOTO JOS), studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, pensionar, rezervist - ofiţer, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 77 lit. a C.pen.,- col. (r.) CIOBANU LAURENȚIU CRISTIAN, (date cu caracter personal) studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, pensionar, rezervist - ofiţer, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la purtare abuzivă şi o infracţiune de purtare abuzivă, aflate în concurs real, fapte prevăzute de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen., art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. şi art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

- col. POPESCU CĂTĂLIN RĂZVAN, (date cu caracter personal), studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la purtare abuzivă aflate în concurs real, fapte prevăzute de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.


- col. ZĂVOIANU MARIAN ION, (date cu caracter personal) studii superioare, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – militar în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen.


- lt.col. DUMITRU ADRIAN COSTEL, (date cu caracter personal), studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de purtare abuzivă şi trei infracţiuni de complicitate la purtare abuzivă, aflate în concurs real, fapte prevăzute de art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen., art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen., art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

- mr. MOLDOVEANU LUCA FLORIN, (date cu caracter personal), studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la purtare abuzivă aflate în concurs real, fapte prevăzute de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

- cpt. MIHAI MARIUS DANIEL, (date cu caracter personal), studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de purtare abuzivă, aflate în concurs real, fapte prevăzute de art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.


- plt.adj. (r.) BELECCIU ALIN, (date cu caracter personal), studii liceale, profesionale sau complementare, necunoscut cu antecedente penale, pensionar – rezervist subofiţer, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. 2 din Codul Penal rap. la art. 193 alin. 2 C.pen.

- plt.maj. BÎRSAN MARIAN CRISTIAN, (date cu caracter personal), studii postliceale sau tehnice de maiştri, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – subofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de purtare abuzivă, aflate în concurs real, fapte prevăzute de art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

- plt.adj. BOLAT CRISTIAN, (date cu caracter personal) studii liceale, profesionale sau complementare, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – subofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 193 alin. 2 C.pen.

- plt.adj.şef BUZATU GEORGE, (date cu caracter personal) studii liceale, profesionale sau complementare, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – subofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de purtare abuzivă, aflate în concurs real, fapte prevăzute de art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

- plt.adj. CARMOCANU FLOREA, (date cu caracter personal), studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, cadru activ – subofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de purtare abuzivă, aflate în concurs real, fapte prev. de art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. şi respectiv, art. 296 alin. 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.


- plt.adj. şef (r.) CUSTRIN BARDAHAN PAVEL, (date cu caracter personal), studii superioare de lungă durată, necunoscut cu antecedente penale, pensionar, rezervist - subofiţer, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 193 alin. 1 C.pen.

plt.maj.(r.) ZAMFIR GEORGE CONSTANTIN, (date cu caracter personal), studii postliceale sau tehnice de maiştri, necunoscut cu antecedente penale, pensionar, rezervist-subofiţer, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 193 alin. 1 C.pen.

Citește și: Fostul soț al Mariei Marinescu, executat pentru o țeapă de 800.000 de euro / Detalii exclusive

În articolul
Cât i-a costat pe românii de rând dosarul „10 august”! / Procurorii militari le-au făcut jandarmilor găzari „nota de plată”
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Ce spune Selly despre venirea lui Travis Scott la Beach Please! Trapperul a fost arestat în SUA: „M-ați zăpăcit”
Showbiz intern • la 00:05
Ce spune Selly despre venirea lui Travis Scott la Beach Please! Trapperul a fost arestat în SUA: „M-ați zăpăcit”
 • Ce spune Selly despre venirea lui Travis Scott la Beach Please!
 • Trapperul a fost arestat în SUA
Horoscop vineri, 21 iunie 2024: Vărsătorii au o zi norocoasă
Horoscop zilnic • ieri la 23:46
Horoscop vineri, 21 iunie 2024: Vărsătorii au o zi norocoasă
 • Horoscopul zilei de vineri, 21 iunie 2024
 • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de vineri
 • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Dani Stoian, imagine emoționantă cu băiatul său, la doar o zi după ce s-a născut. Fiul lui Florin Salam și soția sa au devenit părinți pentru a doua oară / FOTO
Showbiz intern • ieri la 23:25
Dani Stoian, imagine emoționantă cu băiatul său, la doar o zi după ce s-a născut. Fiul lui Florin Salam și soția sa au devenit părinți pentru a doua oară / FOTO
 • Dani Stoian, imagine emoționantă cu băiatul său, la doar o zi după ce s-a născut
 • Fiul lui Florin Salam și soția sa au devenit părinți pentru a doua oară
Xtra Night Show. Confruntarea momentului între Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău! Afaceristul: „A vrut ea să mai facă stânga-dreapta”. Blondina vrea să încheie scandalul cu fostul iubit
Emisiuni TV • ieri la 23:13
Xtra Night Show. Confruntarea momentului între Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău! Afaceristul: „A vrut ea să mai facă stânga-dreapta”. Blondina vrea să încheie scandalul cu fostul iubit
 • Confruntarea momentului între Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău
 • Blondina vrea să încheie scandalul cu fostul iubit
Știrile Antena Stars. „Este singura femeie care...”. Cât de frumos vorbește bărbatul pe care este gelos Gabi Bădălău despre Bianca Drăgușanu. Se cunosc de cinci luni
Emisiuni TV • ieri la 21:52
Știrile Antena Stars. „Este singura femeie care...”. Cât de frumos vorbește bărbatul pe care este gelos Gabi Bădălău despre Bianca Drăgușanu. Se cunosc de cinci luni
 • Gabi Bădălău și bărbatul despre care spune că ar avea o relație cu Bianca Drăgușanu s-au întâlnit la petrecerea de aseară
 • Cum o descrie pe blondină
Știrile Antena Stars. Bărbatul pe care este gelos Gabi Bădălău îi dă replica afaceristului! „Un gentleman nu vorbește urât de o femeie”. Au dat nas în nas la petrecerea de aseară
Emisiuni TV • ieri la 21:10
Știrile Antena Stars. Bărbatul pe care este gelos Gabi Bădălău îi dă replica afaceristului! „Un gentleman nu vorbește urât de o femeie”. Au dat nas în nas la petrecerea de aseară
 • Bărbatul pe care este gelos Gabi Bădălău, primele declarații după ce s-a spus că ar avea o relație cu blondina
 • S-au întâlnit la petrecerea de aseară
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un român prezintă ce poţi cumpăra cu 5 lire dintr-un Lidl din Anglia: "La noi cu 28 lei închiriezi coșul pentru cumpărături”
recomandare pe observatornews.ro
Un român prezintă ce poţi cumpăra cu 5 lire dintr-un Lidl din Anglia: "La noi cu 28 lei închiriezi coșul pentru cumpărături”
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
recomandare pe as.ro
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Bianca Drăguşanu, reacţie după ce Bădălău şi-a scos noua iubită în public: Am pierdut 4 ani din viaţă! Cine este Daria
Romania TV
Bianca Drăguşanu, reacţie după ce Bădălău şi-a scos noua iubită în public: Am pierdut 4 ani din viaţă! Cine este Daria
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Romania TV
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Viorica, o împletitoare de mirese din Țara Oașului, va primi titlul de Tezaur Uman Viu: „Este considerată o adevărată maestră”
recomandare pe antena3.ro
Viorica, o împletitoare de mirese din Țara Oașului, va primi titlul de Tezaur Uman Viu: „Este considerată o adevărată maestră”
Horoscop 21 iunie 2024. Săgetătorii obțin tot ce își doresc, Gemenii au parte de succes în carieră
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 21 iunie 2024. Săgetătorii obțin tot ce își doresc, Gemenii au parte de succes în carieră
Ce vechime au pensionarii care nu vor primi niciun ban în plus de la 1 septembrie
recomandare pe antena3.ro
Ce vechime au pensionarii care nu vor primi niciun ban în plus de la 1 septembrie
Noua CUCERIRE a lui Bădălău e PERFECTĂ: Cum arată în COSTUM DE BAIE! Bianca Drăgușanu e istorie
recomandare pe playtech.ro
Noua CUCERIRE a lui Bădălău e PERFECTĂ: Cum arată în COSTUM DE BAIE! Bianca Drăgușanu e istorie
8 alimente pe care ar trebui să le eviți la micul dejun, chiar dacă ești cazat la un hotel de 5 stele. Ce pericole ascund
recomandare pe playtech.ro
8 alimente pe care ar trebui să le eviți la micul dejun, chiar dacă ești cazat la un hotel de 5 stele. Ce pericole ascund
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
recomandare pe redactia.ro
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
recomandare pe Ciao.ro
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
recomandare pe shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
Câți bani a luat Babasha la concertul Coldplay? „Vă jur cu mâna pe inimă!“
recomandare pe bzi.ro
Câți bani a luat Babasha la concertul Coldplay? „Vă jur cu mâna pe inimă!“
Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță! „Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie romă!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță! „Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie romă!“
Vestea cea mare! Pensii duble începând cu 1 septembrie
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea cea mare! Pensii duble începând cu 1 septembrie
Sute de locuri de muncă sunt disponibile pentru români! Iată în ce loc
recomandare pe dailybusiness.ro
Sute de locuri de muncă sunt disponibile pentru români! Iată în ce loc
„Perla” care a sucit capul celui mai bogat bărbat al secolului al XVIII-lea
recomandare pe Jurnalul.ro
„Perla” care a sucit capul celui mai bogat bărbat al secolului al XVIII-lea
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
recomandare pe a1.ro
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Close