Cât te costă să faci Paștele în Ierusalim. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru un sejur în Țara Sfântă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 03.04.2023 la 16:31
Actualizat pe 03.04.2023 la 16:48
Tot mai mulți turiști străini își doresc să petreacă sărbătoarea Paștelui în Ierusalim. Și pe bună dreptate! Sărbătorirea Patimillor lui Hristos în Bazilica Sfântului Mormânt va face ca această experiență trăită acolo să fie o una de neuitat. Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă îți dorești să petreci un sejur în Țara Sfântă.
- Cât te costă să faci Paștele în Ierusalim
- Cât trebuie să scoți din buzunar pentru un sejur în Țara Sfântă
De Paște, mii de pelerini se îngrămădesc în Țara Sfântă pentru cea mai importantă săptămână din calendarul creștin. Este, cu siguranță, cel mai emblematic loc pentru a comemora ultimele zile din viața lui Isus. Ierusalimul găzduiește săptămâna mare atât pentru comunitățile catolice, cât și pentru cele ortodoxe.
Cât te costă să faci Paștele în Ierusalim
În fiecare an, o mulțime de creștini din întreaga lume se adună în Ierusalim, în fiecare Paște. pentru a încerca să retrăiască direct evenimentele despre care s-a scris în Biblie, în ceea ce este cea mai importantă săptămână și zi din calendarul creștin. E adevărat, nu este cea mai ușoară călătorie pe care ai putea alege să o faci, din cauza faptului că drumul este destul de lung și ai nevoie de mult timp pentru a explora, însă este o experiență de neuitat.
Dacă ești curios cât costă o vacanță în Țara Sfântă în perioada sărbătorii Îniverii Domnului, trebuie să știi că prețurile pentru o persoană pot fi cuprinse între 500 și aproximativ 800 de euro, în funcție de condițiile și cerințele pe care le aveți.
Mulți spun că aceasă excursie merită toți banii pentru că este o experiență pe care să o ai o dată în viață. În urma unui pelerinaj, se spune că scripturile vor prinde viață în inima și mintea ta pentru totdeauna. Ierusalimul este cel mai sfânt oraș și pentru musulmani și evrei, ceea ce îl face de fapt „capitala religioasă a lumii”. Această diversitate poate duce la o mulțime de interacțiuni prietenoase și conversații între oameni de diferite medii religioase.
De ce e bine să ţinem post negru în Vinerea Mare
În fiecare an, în Vinerea Mare, credincioșii din toată țara aleg să țină post negru, ceea ce înseamnă că nu trebuie să consume nimic altceva în afară de apă până în momentul în care soarele apune.
Postul negru ținut în Vinerea Mare reprezintă un ritual care să amintească omenirii de patimile pe care le-a suferit Iisus Hristos înainte să fie răstignit. De asemenea, se spune că cei care nu mănâncă nimic în ziua respectivă vor fi feriţi de boli şi vor avea spor în toate lucrurile pe care doresc să le facă.
Citește și: Câte zile trebuie să ții post înainte de a te spovedi. La ce trebuie să mai fie atenți credincioșii