Cât va dura valul trei al pandemiei de coronavirus? Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 01.04.2021 la 10:17
Actualizat pe 01.04.2021 la 10:17
Alexandru Rafila vine cu precizări în ceea ce privește valul al treilea al pandemiei de coronavirus. Medicul specialist spune că situația este mai mult decât îngrijorătoare, deoarece locurile la Terapie Intensivă sunt ocupate în aproape toate orașele, iar oamenii ar trebui să fie responsabili. Iată cât va dura valul trei al pandemiei de coronavirus în România!
- Care este părerea medicului Alexandru Rafila
- Alexandru Rafila a declarat că statisticile reale nu sunt cunoscute
Din nefericire, cazurile reale de infectare cu coronavirus nu sunt reale, iar numărul de infectări din rapoartele zilnice nu se aseamănă deloc cu realitatea. Medicul Alexandru Rafila a încercat să facă o aproximare privind valul al treilea de pandemie.
Cât o să dureze valul trei de pandemie?
După calculele medicului specialist Alexandru Rafila, valul al treilea al pandemiei de coronavirus ar putea să dureze circa şase săptămâni. Un alt detaliu care ar trebui să fie luat în considerare este faptul că cifrele reale ale pandemiei nu se cunosc.
Alexandru Rafila a declarat că zilnic sunt raportate mult mai puține cazuri decât există în realitate, ceea ce îngreunează la calcului perioadei celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus la noi în țară.
Medicul a mai adăugat că nu se poate aprecia cu precizie cât va dura perioada celui de-al treilea val, deoarece statisticile adevărate nu sunt cunoscute, iar cifrele corecte ar putea ajuta la ținerea situației sub control.
Românii nu mai au încredere în autorități și în măsurile restrictive
Alexandru Rafila a declarat că zilnic sunt raportate aproximativ 6.000 de cazuri, însă alte țări care se află într-o situație pandemică asemănătoare cu cea a României raportează aproximativ 18.000 de cazuri pe zi, diferența fiind una semnificativă.
Medicul specialist a ajuns la concluzia că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile.
Alexandru Rafila a scos în prim-plan două aspecte extrem de importante a campaniei de imunizare. Lipsa de încredere și coordonare între Guvern și populație lipsește cu desăvârșire, iar identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o altă condiție crucială.
Citește și: Ce se schimbă din luna aprilie în campania de vaccinare anti-Covid-19 în România