Cât vom mai sta în case? Adrian Streinu-Cercel: „15 mai înseamnă vârf al incidenței”

Cât vom mai sta în case? Adrian Streinu-Cercel: „15 mai înseamnă vârf al incidenței” © Foto simbol Pixabay

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală a anunțat că data de 15 mai „e vârf al incidenței. Cât crede acesta că vom mai sta în case pentru limitarea răspândirii noului coronavirus vă spunem acum!

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat că, ținând seamă de măsurile luate până în acest moment, în opinia sa, vom mai sta acasă încă opt săptămâni, respectiv până pe 6 iunie.

„15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema”, a declarat managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel, pentru Antena3.

Ultimul bilanț publicat de Grupul de Comunicare Strategică arată că, până duminică, 5 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre acestea, 374 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 151 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În străinătate, „401 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franța, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. 

„27 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat”, a mai transmis GCS.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro