Câtă energie electrică consumă un laptop pe oră. Din cauza lui ești nevoit să plătești mai mulți bani la factură
Publicat pe 17.10.2022 la 13:32 Actualizat pe 17.10.2022 la 13:35
Prețurile au explodat în țara noastră și nu numai. Oamenii sunt nevoiți să scoată din portofele sume impresionante pentru facturile la energie electrică. Vrei să economisești și nu știi ce trebuie să faci? Iată cât curent consumă un laptop pe oră. Din cauza lui plătești mai mult în fiecare lună.
- Cât curent consumă un laptop într-o oră
- Ce trebuie să faci dacă vrei să economisești energie electrică
Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că facturile au explodat în ultima perioadă. Vrei să economisești pentru a nu mai fi nevoit să scoți din buzunar sume mari în fiecare lună? Câtă energie electrică consumă un laptop pe oră. Dacă îl vei scoate din priză nu vei mai da la fel de mulți bani.
Câtă energie electrică consumă un laptop într-o oră
Multe persoane ajung să petreacă ore în șir în fața unui laptop, iar bineînțeles că acest lucru se simte atunci când vine vorba de facturi. Unii oameni lucrează de acasă și sunt nevoiți să stea chiar și opt ore pe zi în fața ecranului.
Probabil că nu știai până acum, dar dacă folosești un laptop opt ore pe zi, acesta consumă în jur de 0.640 kWh. Într-o singură oră, acesta are un consum de aproximativ 80 de wați. Într-o lună, dispozitivul ajunge la 19.2 kWh.
Mai exact, în fiecare lună ești nevoit să plătești suma de 15,36 de lei pentru factura la energia electrică, din cauza unui singur laptop. În cazul în care se folosesc două într-o singură locuință, bineînțeles că se ajunge la un consum dublu.
Ce dispozitive trebuie să scoți din priză
Probabil că mulți nu știau, însă unul dintre dispozitivele care consumă cea mai multă energie electrică este televizorul. Dacă îți dorești să economisești, asta pentru că nu vrei să primești o factură mare, trebuie să scoți din priză unele dispozitive atunci când nu le folosești ori când pleci de acasă.
Cei ce își doresc să economisească trebuie să scoată din priză toate electrocasnicele mici din bucătărie, computerele, laptopurile, televizorul, dar și aerul condiționat. Cele mai potrivite pentru o factură mai mică sunt cele de clasă A sau A+.
Cu atât mai mult, trebuie să știi că este bine să scoți încărcătorul de la telefon din priză dacă nu îl mai folosești. De asemenea, poți să înlocuiești becurile normale cu cele economice.