Cătălin Cherecheș nu se dă bătut! Fostul primar al orașului Baia Mare a dat România în judecată. De ce a luat acestă decizie
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 26.03.2024 la 13:17
Actualizat pe 26.03.2024 la 13:17
Cătălin Cherecheș nu se dă bătut și pare dispus să își facă dreptate cu orice preț. Fostul primar al orașului Baia Mare a dat România în judecată la CEDO. Susține că i-ar fi fost încălcat dreptul la un proces echitabil.
- Cătălin Cherecheș a dat România în judecată
- De ce a luat acestă decizie
În cursul acestei dimineți, Cătălin Cherecheș ar fi oferit, prin videoconferință, o declarație în procesul de la instanța supremă. Fostul edil din Baia mare cere mutarea unui proces al lui la o altă instanță, scrie stiripesurse.ro.
Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO
Cătălin Cherecheș consideră că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, iar avocatul său a anunțat că a depus deja o cerere la CEDO.
Și asta nu este tot! Așa cum menționam și în rândurile de mai sus, fostul edil al orașului Baia Mare își dorește să mute procesul la o altă curte de apel. Amintim că, în prezent, după extrădare, Cătălin Cherecheș se află încarcerat la Penitenciarul Rahova.
Cerere se judecă în prezent la Curtea de Apel Cluj, aceeași instanță care a decis condmanarea lui definitivă în noiembrie.
Cătălin Cherecheş a fugit din ţară, prin Vama Petea, folosindu-se de identitatea vărului său
Amintim că fostul primar din Baia Mare a reușit să fugă din țară folosind o altă identitate. Cătălin Chercheș a trecut granița prin punctul de trecere a frontierei Petea.
Șeful Poliţiei de Frontieră, Victor Ivaşcu, a declarat că primarul din Baia Mare a prezentat un act de identitate real la ieşirea din ţară, însă nu al lui, ci cartea de indentitate a vărului său, cu care acesta seamănă foarte bine.
"La ora menționată la controlul de frontieră efectuat pe teritoriu maghiar s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane: conducătorul auto care figura în regim de taxi, și un pasager pe scaunul din dreapta față. Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, acea a pasagerului, aparținea unuei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa. În momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră se afla în fața tonetei, pe artera de circulație și a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identității din documente cu cei prezenți. Conform atribuțiilor de serviciu, polițistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar aflat la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei", au declarat la momentul respectiv reprezentanții Poliției de frontieră.