Acum s-a aflat! Câți bani avea în conturi familia Ceauşescu, în 1989

Acum s-a aflat! Câți bani avea în conturi familia Ceauşescu, în 1989 © arhivă

După Revoluţia din 1989, pentru a se afla de ce bunuri şi sume s-a bucurat fiecare membru al familiei Ceauşescu, a fost efectuată o expertiză contabilă. Singurele date confirmate şi clare referitoare la familiei Ceauşescu sunt conturile deţinute la CEC.

Imediat după 89, anchetatorii au încercat să ia urma averii secrete a soţilor Ceauşescu. Încă se zvoneşte că Nicolae Ceauşescu a lăsat 100 de miliarde într-un cont din Canada. Potrivit lui Mugur Isărescu, în anul 1989, în țara noastră, dictatorul avea o rezervă națională de 2,7 miliarde de dolari.

La CEC, fiecare copil al familiei Ceauşescu avea economii. Valentin Ceauşescu îşi declarase conturile în străinătate. Acesta le-a spus organelor de anchetă în dosarul privind subminarea economiei naţionale că deţine "un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra – „Midland” – şi 1.500 de mărci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt", conform Adevărul.

În timp ce salariu mediu al unui angajat în România era de 2.000 de lei, familia dictatorului reuşise să pună deoparte câteva sume frumoase. 

Banii familiei Ceauşescu, găsiţi la CEC, în 1989

Pe numele lui Nicu Ceauşescu, anchetatorii au găsit la CEC un cont în valoare de 1.223.873 de lei. Valentin Ceauşescu deţinea în cont aceeaşi sumă, iar Zoia Ceauşescu 1.450.020 de lei.

Fostul şef al Gospodăriei, Radu Burciu le-a spus anchetatorilor că alimentele familiei valorau aproximativ 170.000 de lei lunar, dar nu erau niciodată achitate, conform informaţiilor apărute în presă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro